Canabisul, drogul preferat al elevilor

255
1
Canabisul, drogul preferat al elevilor - cannabisul-1475080892.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog a prezentat rezultatele celui mai recent studiu privind consumul de alcool, tutun, droguri, utilizarea Internetului și participarea la jocurile de noroc în rândul elevilor de 16 ani. Studiul se desfășoară la intervale de 4 ani, pe grupuri țintă formate din adolescenții de 16 ani care urmează cursurile de zi în instituțiile de învățământ post gimnazial. 


Consumul de tutun în rândul elevilor de 16 ani se menține la niveluri similare celor din 2011 (51,7%), dar există semne de îngrijorare în această privință, valorile sale fiind peste mediile europene (45,6%). Urmând tendința europeană, și la nivel național, consumul oricărui tip de drog ilicit de-a lungul vieții rămâne stabil, înregistrând valoarea de 10,9%. 


Dintre drogurile ilicite studiate, cel mai mare nivel al consumului este înregistrat de canabis - 8,1%. Comparativ cu valorile medii europene, consumul de canabis/hașiș în rândul elevilor de 16 ani din România este de 2 ori mai mic. Ca și la nivel european, cele mai consumate NSP în rândul elevilor din România sunt cele care se prezintă sub forma amestecurilor de ierburi de fumat cu efecte asemănătoare drogurilor. În România, consumul de astfel de amestecuri a fost declarat de 2,7% dintre adolescenți, fiind peste media europeană - 2,2%. 


Participarea la jocuri de noroc pe bani în ultimele 12 luni înregistrează în rândul adolescenților din România o valoare de 13,1%, situându-se la nivelul mediei europene, în valoare de 13,7%. Interesul pentru acest gen de activități este mult mai mare în rândul băieților. În concluzie, România continuă să se numere printre țările europene cu un consum scăzut de droguri, fiind pentru majoritatea drogurilor sub media europeană a consumului.


Comentează știrea

Observator
29 septembrie 2016
Publicitate nemascata la droguri!

Publicitate nemascata la droguri !

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Prinși cu jointuri în buzunare
Pagina a fost generata in 0.4724 secunde