Camere video și semafoare noi în intersecții. "Până la finele anului, va fi o soluție unitară"

3976
11

Articole de la același autor

Intersecțiile din municipiul Constanța le-au dat și vor continua să dea bătăi de cap șoferilor. Din cauza semafoarelor vechi de peste un deceniu și a lipsei sincronizare cu cronometrele, se formează cozi și ambuteiaje în trafic. Poate tocmai din acest motiv, în ultimii ani, s-a luat decizia de a fluidiza traficul prin mai multe sensuri giratorii, carekm au luat locul intersecțiilor semaforizate. Primarul Constanței ne-a explicatkm de ce vor fi dezafectate toate cronometrele semafoarelor și ce planurikm are pentru viitorul apropiat. 


Primarul Decebal Făgădău susține că a primit mai multe adrese din partea cetățenilor, inclusiv din partea polițiștilor, prin care se semnalau neconcordanțe între timpi și culoarea semaforului, dar și înlocuirea semaforului pentru relația la dreapta. Semafoarele din Constanța sunt vechi de peste 15 ani. 


"Dacă între culoarea semaforului și cronometru sunt discrepanțe, cronometrele încurcă circulația. Aveam două tehnologii diferite. Prima dată au fost achiziționate semafoarele și ulterior cronometrele. Din punctul de vedere al soluției de soft, nu se puteau compatibiliza ajustările pe care noi le făceam asupra timpilor semafoarelor cu timpii cronometrelor. Ce am putut face, am refăcut, ce n-am putut face, am demontat și vom continua să demontăm. Până la finele anului, va fi o soluție unitară, adică le vom scoate de peste tot", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Decebal Făgădău. 


Primăria Constanța și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au ajuns la un preacord de finanțare în vederea contractării unui împrumut, cu ajutorul căruia administrația locală să implementeze un sistem de management al traficului din municipiu. 


"Pentru viitor, trebuie să vă spun că suntem în preacord de finanțare cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, astfel încât să putem contracta un împrumut pentru realizarea unui sistem integrat de management în trafic. Asta înseamnă semafoare noi, panouri de afișaj în stațiile de autobuze, camere de supraveghere în intersecții, dispecerat pentru monitorizarea și managementul traficului", a mai adăugat Decebal Făgădău. 


În prezent, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu se testează o semaforizare inteligentă și deocamdată se colectează date. În urma prelucrării datelor, urmează ca circulația să fie eficientizată în această intersecție majoră. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Nazi
6 octombrie 2017
opinie

Primarul Decebal Făgădău susține că a primit mai multe adrese din partea cetățenilor, inclusiv din partea polițiștilor.Deci sa intelegem ca primarul ori munceste prea mult ori prea multi ani in primarie duce la lipsa de initiativa si viziune.

SRI
6 octombrie 2017
batjocura

Fagadau ai promis inca din 2014 pe cand erai primar interimar cufurit k primul obiectiv va fi monitorizarea ghetoului HENRI - COANDA ptr. ca sunt problem grave acolo ..suntem in 2017 ,,vrajeala si minciuni .nu vrei sa deranjezi mafia de acolo ptr voturi ..si inca ceva SA nu indraznesti sa montezi camera video ..in piete gari autogari ptr k bisnitarii trebuiesc protejati k si pana acum ..etc .nenorocitule ati distrus orasul ..

Cip
6 octombrie 2017
Pasaj

La Tomis cu Aurel Vlaicu doar un pasaj ar rezolva problema. Cand vin mașini cat vezi cu ochii din cele directii nu ai cum sa rezolvi problema doar cu semafoarele. Banuiesc ca abia dupa ce se vor mai suge niste bani aiurea se vor cauta cu adevărat solutii.

Totul se plateste
6 octombrie 2017
Nu au terminat de vandut stocurile de tigari pe care le au de la vamesii si militenii de frontiera din port, tigari furate de la navele sosite in port?

Inca din primii ani de domnie a lui Mazare, Facalau aparea la Tv Neptun si ne spunea cum vor fi instalate camere video pe toate strazile si aleile cta. Vroiam si noi sa stim cine ne sparge si fura masina din fata blocului, cine ne sparge apartamentul, cine devasteaza ghenele de gunoi, pt ca NOI platim taxele pt primarie. Primarul si consilierii sunt alesi de NOI, pentru NOI, ei sunt in slujba NOASTRA. Pt ca nu se vrea acest lucru voit, trebuia ca DNA sa-l ridice de mult tp, acest refuz al sau constituind de fapt proba pt complicitatea si favorizarea infractorilor. Poate se vor sesiza tot cei de la Bucuresti.

Eu
6 octombrie 2017
Competența

Ați demontat cronometrelor ptr ca nu Știați sa le programați! Daca nu se potriveau cu semafoarele vechi schimbați semafoarele , nu demontați ceva care ajuta traficul! Acele cronometre de la semafoare fluidizau traficul mai mult decât o sa o faceți voi in 15 ani! Este lamurita treaba ca voi ascultați de recomandări dar niciodată de la cineva de specialitate ! Domnule primar Renunțați va rog la persoanele angajate pe pile si puneți pe cineva de specialitate sa se ocupe de probleme ! Si apropo problemele se rezolva cand apar nu cand e cineva sus pus interesat de "soluționarea" problemei !

EGO
6 octombrie 2017
Camere

Am mai spus-o ,revin,primul pas ar fii ca toate blocurile si strazile sa aibe camere de luat vederi ,montate prin lege ,de catre proprietari,pe banii lor,apoi ar incepe treaba primariei in piete,intersectii,targuri,parcuri(de fapt unul singur,si ala ciopartit)..etc.Bineinteles ca aceasta initiativa va fii primita cu huiduieli,injurii ,cum le sade bine unor oameni ,,civilizati,,

DODO
6 octombrie 2017
oare ?

chiar se va face asa ceva ? sau ramine o buna intentie asa cum am fost invatati pina acum Am devenit Toma necredinciosul

Gogu
6 octombrie 2017
Fagadau, ai distrus si ultimile lucruri din orasul asta care erau utile , semafoarele si iluminatul public pe Tomis si Ferdinand !

Maretele realizari ale primarului fatalau : Reabilitare iluminat public pe Ferdinand si Tomis , rezultat = Negura totala , au montat spoturi si avem lumini si umbre ! Reabilitare RATC , rezultat = Aceleasi harburi care fumega de 20 ani , Reabilitare pod butelii , rezultat = Comunistii sunt de vina , reabilitarea va dura pana in 2045 , Semaforizarea pe baza de cronometru timp desfiintata , rezultat = haos in intersectii ! Aceasta semaforizare cronometrata cred ca a fost cel mai bun si util lucru din orasul asta !

Vali
6 octombrie 2017
Contorizare

Scoateti tot! Tot! Si semafoare! Voi nu stiti ca erau bune cronometrele din intersectii? Sau dom' primar nu foloseste strazile din Constanta?

Mos Ion
6 octombrie 2017
Acest oras se degradeaza pe zi ce trece !

Spre finele anilor '80 acest oras ( fost ) era o superbitate , verdeata cat cuprinde si cu amenajari florale de bun gust....parcurile la fel ! Statiunea Mamaia , la fel...oaza de verdeata si mult bun simt din partea turistilor Romani ! Transport electric , tramvaie si troleibuze...si aici insist , a fost unul din orasele care la vremea respectiva avea transport electric in proportie de 90 % ! Iluminatul stradal , recunosc ca era de proasta calitate in acele vremuri...dar dom' primar prin ''reabilitare cu spoturi '' al va readuce la nivelul anilor respectivi ! Deci , in ce an suntem acum ? A fost revolutie ? Sunt prea batran si nu inteleg noul trend ? Sunt nebun ? Mai sunt , mai sunt eu aici ? Mai sunt tovarasii mei , cei care au muncit si au construit efectiv Tara si orasul asta ....si tot ei l-au distrus ,l-au distrus prin senilitate si lacomie , lacomie si prostie ! Va mai puteti uita in ochii nepotilor ?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5035 secunde