€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Cămătărie și șantaj, la Constanța. Victimă păgubită cu 200.000 de euro

Ştire online publicată Sâmbătă, 17 Martie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
La sfârșitul acestei săptămâni, șase bărbați au fost arestați ca urmare a unor percheziții în Piața Chiliei, din municipiul Constanța. Aceștia sunt acuzați că dădeau bani cu camătă, dar și că măsluiau jocuri de noroc. 


Giuniet Suliman, Elvis Iașar, Bechir Iașar, Ion Iancu, Adrian Marcu și Nicolae Cosmin Luca au intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, într-un dosar ce vizează constituirea unui grup infracțional organizat specializat în camătă, șantaj, înșelăciune, influențarea declarațiilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. 


„Persoanele cercetate dădeau bani cu camătă la diverse persoane și cereau un comision de 10% - 20% din sumă pe lună. Jocurile de noroc erau măsluite, cu zaruri aranjate. Foloseau o masă specială, iar cu ajutorul unei telecomenzi, zarurile cădeau doar în favoarea unor jucători, asigurându-le câștigul”, ne-au precizat surse din cadrul anchetei DNA. 


Acesta ar fi fost și motivul pentru care una dintre victime a luat decizia de a aduce în atenția autorităților aceste ilegalități. 


Astfel, o persoană a sesizat DNA-ul după ce a fost prejudiciată cu suma de 200.000 de euro. Anchetatorii susțin că Bechir Iașar a beneficiat de ajutorul inculpaților Ion Iancu, Adrian Marcu și Nicolae Cosmin Luca, pentru a induce în eroare o persoană cu ocazia organizării unor jocuri de noroc. Dosarul instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție este cu mult mai stufos de atât.


„În perioada anilor 2014 - 2017, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și alte persoane, în scopul comiterii unor infracțiuni de șantaj, înșelăciune și camătă. Concret, inculpații au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 euro, 7.000 euro și 2.000 lei. Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale, cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale”, se arată în ordonanța procurorilor. 


22 de percheziții domiciliare au avut loc în cadrul acestui dosar, sub coordonarea unui procuror DNA, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției de Investigații Criminale. Descinderile au avut loc în Piața Chiliei din municipiul Constanța, dar și în Călărași și București. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe dispozitive folosite pentru influențarea rezultatelor jocurilor de noroc, înscrisuri, două autoturisme de lux, precum și 15.000 de euro. 


Cei șase bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță și prezentați Tribunalului Constanța, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7619 secunde