CAMATĂ ȘI ȘANTAJ de peste un milion de euro, în vizorul DNA Constanța

2711
CAMATĂ ȘI ȘANTAJ de peste un milion de euro, în vizorul DNA Constanța - xsantajdna-1641564272.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat acuzat de șantaj și influențarea declarațiilor. Este vorba despre Vaile Boșnigeanu, cunoscut și drept „Vali Americanul”, din Călărași. Potrivit anchetatorilor, la momentul comiterii faptelor, inculpatul era deținătorul unor societăți comerciale.

„Începând cu vara anului 2021 și până la data de 25 octombrie 2021, inculpatul ar fi exercitat asupra unei persoane (parte vătămată) multiple acte de constrângere (amenințări cu evacuarea din mai multe imobile) cu scopul de a o determina să încheie, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Călărași, un acord de mediere. Prin acest acord, partea vătămată trebuia să renunțe la pretențiile civile, în cuantum de 1.200.000 euro, reprezentând totalul sumelor pe care inculpatul le primise prin săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj. În același context, inculpatul a încercat să determine persoana vătămată să renunțe la pretențiile civile amintite mai sus, dar și să-și retragă declarațiile date în toate dosarele penale care-l priveau pe inculpat (inclusiv într-unul intrumentat de procurorii din cadrul DNA- Serviciul teritorial Constanța)”, au precizat anchetatorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Călărași cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Se impune precizat că bărbatul a mai fost trimis în judecată, într-un alt dosar, pentru complicitate la șantaj și complicitate la camătă. Faptele în dosarul respectiv ar fi fost comise în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, iar inculpatul alături de un alt bărbat ar fi exercitat presiuni și amenințări asupra părții vătmate pentru a o convinge să dea mai multe sume de bani și un autoturism. „Același inculpat ar fi disimulat adevărata natură a sumelor date cu titlu de împrumut și respectiv încasate de la debitori, în săvârșirea infracțiunii de camătă, sub aparența nereală a unor relații comerciale licite, în realitate inexistente, derulate prin intermediul firmelor pe care le deține, respectiv SC Amertrans SRL și SC Frigo Food Meat SRL. Astfel, inculpatul ar fi primit sume de bani de la datornici, inclusiv prin conturile bancare personale și ale societăților pe care le administrează, fiind notificat prin intermediul serviciilor de profil ale unităților bancare despre virarea sumelor respective. Datele privind rulajele conturilor ar fi confirmat și împrejurarea că valoarea sumelor împrumutate și încasate în cursul anului 2020 și începutul anului 2021 de către inculpat ar fi fost de ordinul milioanelor de lei”, au arătat procurorii, la data respectivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4863 secunde