Calvarul celor 11 navigatori va înceta! Vești bune despre nava Geo Star

419

Articole recomandate

Astăzi, de la ora 12.00, la nava Geo Star aflată în dana PL1-Agigea - se va ține licitația de vânzare. Cei interesați trebuie să depună la CEC Bank 10% din prețul stabilit de evaluare (294,000 USD) înainte de ora licitației. 


"Odată cu vânzarea navei, calvarul celor 11 navigatori va înceta, salariile vor fi plătite și astfel un nou capitol din seria abandonurilor de navă în porturile românești va fi închis. Sperăm că acest caz (al XIV -lea) să fie și ultimul", susține SLN. 


Tot Sindicatul Liber al Navigatorilor mai spune:


"Convenția MLC 2006 prevede ca la două luni de neplată, navigatorii să își exercite dreptul de a declara nava abandonată către Autoritatea de Pavilion, către Autoritatea portului și către clubul de asigurare care acoperă nava în conformitate cu MLC 2006 pentru a revendica repatrierea cu plată salariilor la zi. Procedura poate fi simplificată pentru navigatorii care sunt membrii unei organizații afiliate ITF. În acest caz se va sesiza doar sindicatul afiliat ITF din care fac parte, aceasta având responsabilitatea de a lua toate măsurile pentru plată și repatrierea navigatorului (navigatorilor).  Atenție însă, a nu se accepta semnarea unui contract de muncă și ambarcarea pe o navă care nu are o poliță de asigurare MLC 2006 valabilă la un club de asigurare din Grupul Cluburilor P&I acceptate.  Agentul de crewing trebuie să va dea aceste informații. La navele aflate sub contracte ITF sau SLN/ITF, ambarcarea navigatorilor este în siguranță, contractele ITF oferind condiții la standard internațional privind muncă și viață la bord și siguranță plătii salariilor", mai informează SLN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5094 secunde