Călimărea, Gherghișan și Tomescu l-au "căsăpit" pe Cristel în legitimă apărare?

3009
Călimărea, Gherghișan și Tomescu l-au
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța, după patru ani de cercetare judecat dosarul în care inculpați se află trei membri ai grupării "Spaniolu’". Aceștia sunt acuzați că i-au aplicat o bătaie soră cu moartea unui membru al unei grupări rivale - "Frații" - Cristian Gheorghiu, zis "Cristel". Avocații lui Petrică Tomescu, Cristian Gherghișan și Lucian Călimărea au solicitat ieri, restituirea dosarului la procurori, cererea lor fiind însă respinsă de judecători, care au trecut la judecarea cauzei. Apărătorii au încercat, ieri, să convingă instanța de judecată că cei trei ar fi fost în legitimă apărare și că, în nici un caz, nu au premeditat faptă. Magistrații au amânat pronunțarea pentru data de 17 mai, dată până la care avocații vor depune concluzii scrise.
Potrivit rechizitoriului, la data de 16 februarie 2007, la atelierul de tapițerie auto al SC Auto Stop Stil SRL, prin acțiuni conjugate, cu premeditare și în public, Petrică Tomescu, împreună cu Cristian Gherghișan, Lucian Călimărea și Cristian Fălcuș, l-au agresat pe Marian Cristian Gheorghiu. După ce au amenințat martorii aflați la fața locului, indivizii i-au dat lui Gheorghiu o bătaie soră cu moartea, aplicându-i lovituri cu pumnii, picioarele, bâte, sabie și cu un cuțit, pe toată suprafața corpului, provocându-i leziuni grave ce i-au pus viața în pericol și pentru a căror vindecare a necesitat circa 100 de zile de îngrijiri medicale.
Mai mult, după ce l-a bătut zdravăn, Tomescu i-ar fi tăiat și anvelopele de la mașină.
La momentul trimiterii celor trei în judecată, anchetatorii au dispus disjungerea cauzei în ceea ce-l privește pe Cristian Fălcuș, urmând să continue investigațiile pentru tentativă la infracțiunea de omor calificat și deosebit de grav. Avocații au acuzat că, de atunci și până astăzi încă nu se știe ce s-a întâmplat cu partea de dosar ce-l privește pe Fălcuș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8854 secunde