CÂINE PERICULOS, LĂSAT LIBER PE STRĂZILE DIN CONSTANȚA!

Marţi, 30 Ianuarie 2018
973
Ieri, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost direcționat un apel prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prin care a fost făcută o sesizare cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanța, în imediata apropiere a Școlii Gimnaziale nr. 43, un câine aparținând rasei Rottweiler era nesupravegheat și lătra la trecători.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la fața locului și a constatat că situația reclamată se confirmă, animalul putând constitui o amenințare pentru persoanele din zonă.

Jandarmii au identificat-o în scurt timp pe proprietara câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieșit din curtea casei în loc public, fără a avea botniță și fără a fi ținut în lesă, așa cum prevede legislația specifică.

Având în vedere că prin fapta sa femeia a creat o stare de pericol pentru trecători, jandarmii au sancționat-o cu amendă contravențională în cuantum de 1500 lei, în temeiul O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

"Reamintim tuturor cetățenilor faptul că pot solicita sprijinul autorităților, prin

apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau pot sesiza cea mai

apropiată patrulă, atunci când observă persoane care nu respectă legislația referitoare la câinii

periculoși sau agresivi", au precizat jandarmii constănțeni. 

Pagina a fost generata in 0.4378 secunde