CÂINE PERICULOS, LĂSAT LIBER PE STRĂZILE DIN CONSTANȚA!

1013
CÂINE PERICULOS, LĂSAT LIBER PE STRĂZILE DIN CONSTANȚA! - jandarmicaine-1517321111.jpg
Ieri, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost direcționat un apel prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prin care a fost făcută o sesizare cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanța, în imediata apropiere a Școlii Gimnaziale nr. 43, un câine aparținând rasei Rottweiler era nesupravegheat și lătra la trecători.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la fața locului și a constatat că situația reclamată se confirmă, animalul putând constitui o amenințare pentru persoanele din zonă.

Jandarmii au identificat-o în scurt timp pe proprietara câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieșit din curtea casei în loc public, fără a avea botniță și fără a fi ținut în lesă, așa cum prevede legislația specifică.

Având în vedere că prin fapta sa femeia a creat o stare de pericol pentru trecători, jandarmii au sancționat-o cu amendă contravențională în cuantum de 1500 lei, în temeiul O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

"Reamintim tuturor cetățenilor faptul că pot solicita sprijinul autorităților, prin

apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau pot sesiza cea mai

apropiată patrulă, atunci când observă persoane care nu respectă legislația referitoare la câinii

periculoși sau agresivi", au precizat jandarmii constănțeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9242 secunde