Cadru medical de la Spitalul Militar Constanța, apreciat în Afganistan

854

Articole de la același autor

Un asistent medical de la Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Gafencu” Constanța se află pentru a treia oară în misiune în Afganistan. Plutonierul major Florin Rizea activează ca asistent șef în Spitalul ROL2, o unitate militară americană din Kabul.

Războiul lasă răni adânci, iar cadrele medicale aflate în teatrele de operații din Afganistan au o misiune solicitantă: să acționeze rapid și ia decizii salvatoare, atunci când pe targă ajung soldații răniți în lupte. Din echipa medicală aflată în prezent în Afganistan, mai precis în spitalul militar ROL din Kabul face parte și plutonierul major Florin Rizea. Despre el, camarazii au numai cuvinte de laudă: „un om de ispravă”, „un profesionist” etc. Constănțeanul este în a treia misiune în Afganistan, iar în a doua misiune ca sanitar principal. S-a remarcat prin mintea sclipitoare și capacitatea de a lua decizii rapide, astfel că a fost numit asistent șef de echipa norvegiană care se află la comanda spitalului, au precizat reprezentanții Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Se impune precizat că plutonierul major Florin Rizea este alergător de maraton, dar și un șahist desăvârșit, el câștigând recent turneul de șah organizat de contingentul portughez, aflat în Afganistan.



Despre el, locotenentul colonel medic Cătălin Boca a afirmat: „Pe lângă faptul că este un profesionist desăvârșit, este și sportiv și militar, este genul de militar și cadru medical care ne face cinste”.



De precizat că în spitalul ROL 2 din Kabul își desfășoară activitatea patru subofițeri sanitari români, din patru colțuri diferite ale țării: alături de plutonierul major Florin Rizea mai sunt sergent major Cristina Mihuț, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca, sergent major Ștefan Matei, de la Spitalul Militar Craiova și sergent Iuliana Bratu, de la Spitalul Militar Focșani. Pe timpul misiunii, până în prezent, aceștia au avut peste 800 de prezentări în compartimentul de primiri urgențe al spitalului, din care mai mult de 20 au fost răniți în acțiunile de luptă.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3172 secunde