Cadrele militare disponibilizate, în retragere și rezervă, împotriva recalculării pensiilor

746
Cadrele militare disponibilizate, în retragere și rezervă, împotriva recalculării pensiilor - fd20632af3e5286f8382f9d70d3686d1.jpg
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere și în Rezervă protestează față de noile dispoziții legislative privind pensiile militare și apreciază că "sub nicio formă" nu trebuie semnate și depuse formularele prin care se solicită recalcularea pensiilor.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere și în Rezervă critică Legea 119 din 2010, hotărârea de Guvern 735 din 2010 și instrucțiunile de aplicare a acestor acte normative, apreciind că aceste acte au un caracter neconstituțional, antieuropean, antidemocratic și contrar principiului neretroactivității legii, stipulat în Constituție.
Sindicatul acuză, de asemenea, batjocorirea și umilirea fără limite a militarilor și polițiștilor rezerviști care au singura vină că au jurat pe viață să fie 24 de ore din 24 în slujba națiunii și au respectat și respectă ad-literam contractul lor cu țara.
La rândul lor, reprezentanții MApN au precizat că ministrul a semnat un ordin pentru aplicarea, în MApN, a HG pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislației privind pensiile militare de stat, care simplifică procedura de obținere a adeverințelor de venit și statuează responsabilități pentru structurile din minister implicate.
Conform comunicatului, ordinul ministrului Apărării este menit să înlăture un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau să îl parcurgă în procesul de recalculare a pensiilor, astfel încât efortul în acest demers va reveni instituției militare.
Astfel, prin Ordinul ministrului Apărării se simplifică procedura de obținere a adeverințelor de venit și se statuează responsabilități pentru structurile din MApN implicate în procesul de recalculare a pensiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8041 secunde