Cadeți de la Academia Navală din Istanbul, în vizită la Constanța

233
Cadeți de la Academia Navală din Istanbul, în vizită la Constanța - cadetiturci-1567536313.jpg

Articole de la același autor

Nava de desant turcească TCG "Sancaktar" (L-403) face o escală, în premieră, în portul Constanța, în perioada 3 - 6 septembrie. Nava desfășoară un marș de instrucție în Marea Neagră și are la bord 262 de studenți militari de la Academia Navală din Istanbul (Turcia). Pe parcursul escalei în România, sunt prevăzute vizite oficiale în structuri ale Forțelor Navale Române, precum și la Consulatul General al Republicii Turcia de la Constanța și la autoritățile publice locale constănțene. 


În cursul zilei de astăzi, militarii turci vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia, iar vineri, 6 septembrie, nava turcească TCG "Sancaktar" și corveta "Contraamiral Horia Macellariu" vor executa o serie de activități de instruire comune pe mare, cu scopul de a consolida nivelul de interoperabilitate la nivel tactic. 


Vizita contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Turciei, la creșterea încrederii între aliați, la întărirea securității în zona Mării Negre, precum și la dezvoltarea cooperării în domeniul învățământului militar de marină din cele două țări. 


Mâine, între orele 14.00 și 17.00, constănțenii și turiștii pot vizita nava TCG "Sancaktar", care se află acostată la Terminalul Pasagere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde