Mai multe ştiri online:

Bunuri contrafăcute, în valoare de aproximativ 2.000.000 lei, descoperite la Constanța

Ştire online publicată Luni, 02 Aprilie 2018. Autor: Alina RADU
Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanța din China, peste 28.600 diverse bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1.950.000 lei dacă ar fi fost originale.


Alte bunuri contrafăcute, flacoane cu parfum și articole vestimentare, au fost descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov și P.T.F. Vama Veche asupra unui cetățean ucrainean și un român, care au încercat să le introducă în țară. 


„În data de 29.03.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța - Punctul de Trecere a Frontierei Constanța, împreună cu lucrătorii vamali, acționând în baza unei informații, au efectuat controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societății comerciale în cauză este cetățeanul român S.G., în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București. În urma controlului au fost descoperite 28.637 diverse bunuri (topoare, bricege, cuțite), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, spun oamenii legii.


În data de 29.03.2018, în jurul orei 10.30, acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra persoanelor aflate într-un autoturism, marca Audi, model A4, înmatriculat în România.


Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în portbagajul autoturismului 102 tricouri și genți, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, aparținând cetățeanului român I.I., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.


În toate cazurile, bunurile, în valoare totală de aproximativ 2.006.240 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, respectiv polițiștii de frontieră, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 


De asemenea, în data de 30.03.2018, în jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov, în baza analizei de risc, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra persoanelor aflate într-un microbuz, marca Mercedes, model Sprinter, înmatriculat în Ucraina.


Astfel, oamenii legii au descoperit ascunse în habitaclul microbuzului,  499 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, aparținând cetățeanului ucrainean M.V., în vârstă de 35 de ani.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2784 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7214 secunde