Bujori la rever, în semn de recunoștință pentru veteranii de război

330

Articole de la același autor

An de an, pe 29 aprilie, românii celebrează „Ziua veteranilor de război“, în semn de recunoștință pentru sacrificiile făcute de înaintași pe câmpurile de război. Cu acest prilej, joi, militarii și oficialitățile din întreaga țară au organizat ceremonii militare și religioase și au oferit cadouri veteranilor de război. Astfel, reprezentanții Forțelor Navale Române, în parteneriat cu Asociația „Alături de Eroi”, au oferit cadouri unor veterani de război din garnizoanele Constanța, Mangalia și Brăila.

De asemenea, marinarii fluviali și infanteriștii marini au participat, în garnizoanele din Tulcea și Babadag, la ceremonii de comemorare a militarilor care au luptat pentru independența țării. De asemenea, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale au participat la ceremonia organizată în București, la Monumentul Eroilor Patriei de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.



La rândul lor, reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități în parteneriat cu Banca pentru Alimente Constanța desfășoară o campanie de colectare de produse alimentare, care se va derula până pe 16 mai. Aceștia au vizitat veteranii de război, zilele trecute, pentru a le duce câteva produse. „Vârsta înaintată a veteranilor noștri nu înseamnă decât trecutul plin de amintiri și experiența câmpului de luptă!”, au arătat reprezentanții AMVVD Constanța.


Cu prilejul acestei celebrări, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat: „Marcarea și în acest an a «Zilei veteranilor de război» într-un cadru mai restrictiv, din cauza pandemiei de COVID-19, nu diminuează recunoștința pe care noi, urmașii, o aducem celor care au pus supraviețuirea patriei mai presus de propria lor viață. Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulțumește pentru spiritul de sacrificiu pe care l-ați probat pe timpul războaielor, dar și ulterior încheierii acestora, în perioadele dificile prin care țara noastră a trecut. Aveți întreaga mea admirație și recunoștință pentru activitatea dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate și o viață liniștită într-o țară care vă respectă și vă recunoaște pe deplin meritele!”.


Joi, 29 aprilie, militari și civili au purtat un bujor la rever. Bujorul românesc a fost ales drept simbol al recunoștinței și respectului pentru veteranii de război. „Bujorul românesc este specie ocrotită de lege și, în tradiția și cultura românească, este asociat cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele. Prin purtarea bujorului la rever, românii demonstrează recunoștința pentru faptele de arme ale militarilor români din toate timpurile”, au arătat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5299 secunde