€ 4.7619
£ 5.507
$ 4.2322

Mai multe ştiri online:

BUGET MApN / "Asta înseamnă că în 2019, Armata nu se va mai ocupa de misiuni, ci de obținerea de venituri și de profit"

Ştire online publicată Marţi, 12 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL și vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a declarat ieri, la ședința în care s-a discutat bugetul MApN, că actuala putere a supraestimat veniturile proprii ale ministerului pentru a ajunge la un buget reprezentând 2% din PIB pentru apărare.

„Conform proiectului de buget, MApN trebuie să realizeze venituri proprii de aproape 500 milioane de Euro, în condițiile în care, de exemplu, anul trecut veniturile proprii ale MApN au fost de aproximativ 100 milioane de Euro. Asta înseamnă că în 2019, Armata nu se va mai ocupa de misiuni, ci de obținerea de venituri și de profit. Pe cale de consecință, dacă Armata obține timp de doi ani și jumătate, venituri proprii de jumătate de miliard de Euro anual, își poate achiziționa singură corvete, fără bani de la bugetul de stat. Iată că actuala putere vrea să transforme Armata României într-un SRL”, a explicat parlamentarul liberal.

În același context, Nicoleta Pauliuc a vorbit despre pericolul pe care îl generează reducerea sumelor alocate mentenanței tehnicii MApN.

„Deși echipamentele militarilor au mai îmbătrânit cu un an și noile achiziții nu au apărut încă, sumele alocate mentenanței tehnicii au scăzut cu 20 de procente față de anul trecut. Consecința imediată este aceea că tehnica nu îi ajută pe militari să își îndeplinească misiunile nici măcar cât anul trecut”, a mai adăugat senatoarea PNL, citează stiripesurse.ro

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7118 secunde