Bricul "Mircea", vizitat de italieni, în portul Bari

458
Bricul

Articole de la același autor

Nava școală "Mircea" ajunge, astăzi, în portul Bari, din Italia. Astfel, prima parte a marșului de instrucție, realizat de nava-școală "Mircea", se încheie astăzi, după o perioadă de opt zile în care cei 99 de cadeți români și germani, aflați la bordul bătrânului velier, au tranzitat strâmtorile Bosfor și Dardanele, au navigat prin puzderia de insule din Marea Egee, unde și-au consolidat deprinderile practice de Navigație cu vele și cunoștințele de Navigație Astronomică.


1.040 de mile marine a parcurs "Mircea" de la plecarea sa din portul Constanța până în sudul Italiei, la Bari, unde va rămâne acostat până vineri, 15 iunie. Pe durata escalei, nava-școală "Mircea" își va deschide porțile și va putea fi vizitată de populația civilă.


De asemenea, echipajul navei, cadeții de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" și cadeții de la Academia Navală Germană vor avea ocazia să viziteze obiectivele culturale și turistice din zona orașului Bari. Marșul de instrucție al navei-școală "Mircea" însumează peste 2.000 de mile marine parcurse într-un interval de 31 de zile. Pe durata călătoriei, nava va face escale în trei porturi europene. 


"Mircea" este cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii. Nava a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, iar la bordul acesteia s-au format peste 70 de generații de marinari militari români. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5449 secunde