Breșă în digul de pe Dunăre la Giurgiu

158
Breșă în digul de pe Dunăre la Giurgiu - giurgiu-1370962427.jpg
Autoritățile locale din municipiul Giurgiu monitorizează situația infiltrațiilor apelor Dunării în digul ce protejează orașul după ce o comisie de verificare constituită din ordinul prefectului a constatat o breșă în incinta îndiguită.

'Există o breșă în digul din zona silozului din municipiul Giurgiu de pe canalul Sfântul Gheorghe, care nu pune probleme deocamdată, dar autoritățile trebuie să se mobilizeze și să execute completări de terasament', a declarat marți, pentru AGERPRES, reprezentanta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, Mădălina Boțoroagă.

Județul Giurgiu se află sub atenționare de cod galben pentru posibile fenomene meteo periculoase - ploi, vijelii, grindină - pentru zilele de marți și miercuri, dar nu sunt probleme deocamdată ca urmare a creșterii debitelor Dunării. Un maxim al debitului Dunării este așteptat în data de 16 iunie, când acesta se estimează că va ajunge la 11.500 de metri cubi pe secundă. Deocamdată Dunărea la Giurgiu se află sub cota de atenție de 570 de centimetri, având un nivel de 394 de centimetri, cu o tendință de creștere de 14 centimetri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6285 secunde