Braconaj arheologic la Constanța. Au dezgropat monede vechi și le-au vândut

1032
Braconaj arheologic la Constanța. Au dezgropat monede vechi și le-au vândut - monede1-1544544049.jpg

Articole de la același autor

Trei bărbați sunt cercetați pentru braconaj arheologic, după ce polițiștii au descins în casele lor și au găsit monede vechi, dar și aparatură folosită pentru a le depista, în pământ.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, patru percheziții domiciliare, una pe raza județului Constanța și trei pe raza județului Tulcea, la persoane bănuite de furt calificat și spălare de bani.

Perchezițiile au avut loc în orașul Năvodari, respectiv în localitatea Slava Cercheză.

Potrivit oamenilor legii, persoanele vizate ar fi desfășurat activități de braconaj arheologic prin detecții și săpături neautorizate, ulterior sustrăgând artefacte din patrimoniul cultural național. Artefactele erau apoi vândute pe piața de antichități, inclusiv prin rețeaua de internet.

La domiciliile percheziționate au fost găsite mai multe monede antice și un detector de metale.

"Artefactele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În momentul de față, cercetările sunt derulate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, urmând ca, la finalizarea acestor cercetări să fie luate măsurile legale ce se impun în astfel de situații", au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5844 secunde