"Bombe pe roți" aduse din străinătate. Poliția vrea să curețe străzile!

627

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri au desfășurat zilele trecute un amplu control pe șosele pentru depistarea mașinilor înmatriculate în alte state care sunt "bombe pe roți". Cum era de așteptat, o bună parte dintre ele aveau probleme tehnice, nu aveau inspecția tehnică periodică și nici asigurare de răspundere civilă auto, astfel că polițiștii au confiscat pe bandă rulantă certificate de înmatriculare și chiar și permise auto!

Mașinile second-hand sunt în topul preferințelor românilor. Aceștia preferă să se uite la prețurile accesibile, nu la semnele de uzură fizică datorate folosirii îndelungate a autoturismelor și nici la eventualele probleme care pot apărea din cauza lipsei actelor. Așa se face că, în prezent, pe lângă mașinile cu număr de Bulgaria – bătrânele "texane"! – străzile din Constanța, dar și din întreaga țară au fost luate cu asalt de autoturisme aduse din Anglia. Cât se mai poate, căci de la 1 ianuarie 2021 se schimbă legislația iar mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea să circule pe străzile noastre. Pot fi achiziționate, în unele cazuri, chiar la mai puțin de jumătate prin prețul la care ar fi scoase la vânzare la noi în țară, astfel că mulți români aleg să le cumpere de acolo și să le trimită acasă. Dar o bună parte dintre ele au probleme tehnice și nici nu au toate actele în regulă. Aceste aspecte au fost constatate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni de control desfășurate, în perioada 11 – 17 august, la nivel național.

"În cadrul acțiunii au fost verificate peste 58.000 de autovehicule, dintre care 8.181 erau înmatriculate în alte state. Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate peste 58.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30.900 pentru nerespectarea Codului Rutier. Șoferilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate peste 2000 de sancțiuni contravenționale. Totodată, la nivel național au fost reținute peste 3.300 de permise de conducere, dintre care 220 șoferilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, și au fost retrase peste 1.000 de certificate de înmatriculare, dintre care 82 de certificate eliberate de autorități din alte state", au precizat polițiștii.

De menționat că certificatele de înmatriculare au fost reținute din cauza lipsei inspecției tehnice periodice și a lipsei asigurării răspunderii civile auto.

Alarmant este, după cum subliniază polițiștii, că mașinile înmatriculate în alte state sunt implicate, an de an, în sute de accidente rutiere, care au drept consecință moartea unor oameni. Astfel, în primul semestru din 2020, aceste mașini au fost implicate în aproape 500 de accidente, soldate cu moartea a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 persoane și rănirea ușoară a 463 persoane. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5655 secunde