BOMBĂ PENTRU ȘOFERII BOLNAVI! RĂMÂN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE? MINISTERUL SĂNĂTĂȚII PREGĂTEȘTE REGULI DURE

2816
1
BOMBĂ PENTRU ȘOFERII BOLNAVI! RĂMÂN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE? MINISTERUL SĂNĂTĂȚII PREGĂTEȘTE REGULI DURE - permise140969055292017600-1513702295.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care restricționează dreptul de conducere a unui autovehicul de către persoanele care au anumite boli. 


Persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor putea obține mai greu permisul de conducere, potrivit avocatnet.ro. 


Potrivit proiectului de ordin de modificarea și completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.162/2010 prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul. Proiectul a fost lansat recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății.


Proiectul prevede ca permisele de conducere auto să fie eliberate sau reînnoite persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare numai după ce afecțiunea în cauză a fost tratată și în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie. Dacă situația medicală o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit să efectueze un control medical periodic.


"Afecțiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcțiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranța rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul.
4.1.În cazul următoarelor afecțiuni cardiovasculare, candidaților sau conducătorilor auto le pot fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto numai după ce afecțiunea în cauză a fost efectiv tratată și sub rezerva avizului eliberat de medicul de specialitate cardiologie și, după caz, prin efectuarea unui control medical periodic:


Și persoanele care doresc eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere și suferă de diabet vor fi nevoite să anexeze solicitării un aviz medical diabetologic și să efectueze controale medicale periodice care să garanteze că pot conduce un autovehicul în siguranță.


"Un candidat sau un conducător auto care suferă de diabet zaharat și care urmează un tratament medicamentos cu risc de inducere a hipoglicemiei trebuie să demonstreze că înțelege riscurile hipoglicemiei și că este capabil să țină sub control aceste episoade; nu se eliberează și nu se reînnoiesc permisele de conducere auto în cazul solicitanților sau conducătorilor auto care nu au primit informații referitoare la aceste riscuri și nu sunt deplin conștienți de implicațiile hipoglicemiei.
În cazul în care un candidat sau un conducător auto cu diabet zaharat urmează un tratament medicamentos, eliberarea sau reînnoirea permiselor se efectuează numai pe baza avizului medicului diabetolog și, după caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maxim 5 ani; nu se eliberează și nu se reînnoiesc permisele de conducere în cazul candidaților sau conducătorilor auto cu hipoglicemie cronică gravă decât dacă solicitările sunt susținute de un aviz al medicului diabetolog și de efectuarea unor controale medicale periodice; în cazul hipoglicemiilor cronice grave în timpul orelor de activitate, permisul de conducere auto se eliberează sau se reînnoiește numai după ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod", se mai arată în proiectul Ministerului Sănătății.






Comentează știrea

ABCD
20 decembrie 2017
Bun , si cu cei care au permis si nu stiu sa scrie ce facem ?

Cu analfabetii ce facem ? Cu prostii ce facem ? Da ,cu prostii .....ar trebui si un criteriu pe baza coieficientului IQ , sunt situatii in soferie cand chiar trebuie sa gandesti.....pe baza deciziei tale poti salva oameni , sau poti sa-i omori !

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Septembrie 2017
Stire din Social : Când vine vaccinul antigripal
Pagina a fost generata in 0.6988 secunde