"Bobocii" din Poliție, ținuți pe bară! Un motiv năucitor

5132
1

Articole de la același autor

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat. Noilor agenți încadrați din sursă externă în anul 2017 nu li se asigură uniforma de polițist de către Inspectoratul General al Poliției Române. În aceste condiții, "bobocii" sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea în propriile haine. IGPR susține că agenții încadrați din sursă externă nu vor desfășura "activități operative care să reclame portul obligatoriu al uniformei de polițist". 


Situație cel puțin stânjenitoare prin care trece Inspectoratul General al Poliției Române, pus în situația de a nu putea asigura uniformele pentru o parte a agenților de poliție de Ordine Publică și Rutieră, care au fost încadrați din sursă externă. Potrivit reprezentanților IGPR, situația se va rezolva curând, polițiștii urmând a fi dotați cu toate articolele în mai multe etape. 


"Agenților de poliție care au fost încadrați din sursă externă la data de 16 ianuarie 2017 li s-a asigurat o ținută minimă, urmând ca, după comunicarea bugetului pe anul în curs, aceștia să fie dotați, etapizat, cu toate articolele de echipament potrivit normelor în vigoare la care au dreptul", susține Inspectoratul General al Poliției Române. 


Sindicatul Politiștilor din România "Diamantul" arată, într-un răspuns venit din partea IGPR, că agenții care nu au beneficiat de uniformă își vor desfășura activitatea în haine civile, dar și că polițiștii nu vor fi angrenați în activități operative care să necesite portul obligatoriu al uniformei de polițist. 


"Având în vedere că respectivilor polițiști nu li s-au putut asigura scurtele specifice sezonului rece, de la data încadrării și până la plecarea la cursul de inițiere, precum și pe timpul desfășurării respectivului curs la instituțiile de învățământ, aceștia își desfășoară activitatea în ținuta civilă care le aparține, acest aspect fiind comunicat tuturor unităților de poliție. Agenții de poliție care au fost încadrați la data de 16 ianuarie 2017 nu vor desfășura activități operative care să reclame portul obligatoriu al uniformei de polițist", mai precizează IGPR. 


Polițiștii încadrați din sursă externă în luna ianuarie 2017 își pot asigura echipamentul din compunerea uniformei numai de la unitățile de poliție din care fac parte, cu respectarea prevederilor OMAI nr.236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor. 


Comentează știrea

gigi
10 februarie 2017
uniforma

Dle Hulubei toti acesti agenti sunt plecati la Campina aceasta este situatia in minister. De ce ce nu spuneti ca salariul minim ptr. un politist a ramas la nivelul anului 2009, uniforma ptr. noii angajati este mizilic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6318 secunde