Blestemul podului de la Butelii! Cum de a "înghețat" șantierul în mijlocul verii

17714
11
Podul de la Butelii pare a avea același destin nefericit precum cel al podurilor de la Agigea și IPMC, reabilitate după ani de tărăgănări, nervi și mulți bani cheltuiți în van. 


Primăria Constanța s-a chinuit mai bine de trei ani până să înceapă proiectul de reparații la pasajul Cumpenei. Primarul Decebal Făgădău a garantat constănțenilor, înainte de începerea lucrărilor, în luna aprilie, că nu va exista aceeași perioadă de incertitudine, de blocaj de lucru, ca la podul IPMC și ca la podul Agigea. Doar că planurile din primărie nu s-au potrivit cu cele din teren. 


La puțin timp după ce lucrările au început, a intervenit și primul impediment, în luna mai, din cauza căruia s-a sistat reabilitarea. Motivul? Lucrările de mântuială executate la construcția pasajului. Explicația aparține directorului tehnic al SC Confort Urban SRL, Claudiu Rădulescu, cel care ne-a declarat, la acea vreme, că grinzile nu erau la nivel, fiind prelungite artizanal cu beton neconform, iar gurile de ploaie erau nefuncționale. Întrebat când se vor relua lucrările, Claudiu Rădulescu a răspuns, pentru "Cuget Liber", că "în maxim o săptămână, reabilitarea urmând a fi terminată la sfârșitul lunii iulie". 


"Presupun că atunci a fost dat un termen de dare în funcțiune, iar constructorul a dat rasol. Darea în funcțiune nu va mai fi la începutul lunii iulie, termenul la care s-a angajat constructorul că termină, probabil se va prelungi cu o săptămână sau două. 12 luni este valabilă autorizația de construcție, dar noi speram să-l dăm în funcțiune în prima jumătate a lunii iulie. Acum nu mai vorbim despre prima parte a lunii iulie, ci de a doua jumătate a lunii, vorbind de partea carosabilă, cea superioară", ne-a declarat, la începutul lunii mai, Claudiu Rădulescu, director tehnic SC Confort Urban SRL. 


Nepăsare și incompetență 


Ei bine, au trecut cele două săptămâni și… încă trei luni! Dincolo de faptul că reabilitarea nu a fost terminată, așa cum au fost oferite promisiuni în acest sens, lucrările nici măcar nu s-au reluat. Din ce cauză nu s-a mai mișcat niciun deget pe podul de la Butelii, timp de o vară întreagă? "Ingredientele" principale ale rețetei de tărăgănat reabilitările podurilor sunt birocrația, nepăsarea și incompetența. 


"S-a făcut o nouă expertiză și s-a dat o soluție tehnică, ce impune proiectantului mai multe materiale pentru consolidarea podului. Ulterior, s-a ajuns la concluzia că este cazul să se caute soluții pentru partea de iluminat, soluții foarte eficiente, dar care să fie avantajoase din punct de vedere financiar. În acest moment, sunt căutate soluțiile pentru iluminat. Pentru a începe din nou lucrările, noile propuneri trebuie să treacă prin Consiliul Local. Pentru a nu trece de mai multe ori prin CL, se vor da toate odată", au precizat, pentru "Cuget Liber", surse din cadrul Primăriei Constanța. 


Practic, nici acum Primăria Constanța nu poate avansa o dată certă în care reabilitarea va fi reluată. În aceste condiții, nu putem să nu ne întrebăm dacă rușinoasele recorduri ale reabilitărilor podului IPMC, aproximativ 10 ani, și podului Agigea, peste 6 ani, vor fi egalate sau chiar întrecute. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ufo13
4 septembrie 2017
Nesimtire totala

Incompetenta,neprofesionalisti,nepasare si nesimtire.F... off

Lute
4 septembrie 2017
Fatalau hai cu demisia

Inca o bila neagra la sacul plin , al marelui demolator, incompetent , mincinos si lipsit de orice viziune urbanistica , numit Fatalu, din nefericire primar al Constantei si membru al odiosului partid PSD. Rusine !!!

Mos Ion
4 septembrie 2017
Cea mai proasta administratie locala de la ''revolutie'' si pana in prezent !

Fagadau si-a depasit mentorul , se dovedeste a fi mai bun in incompetenta , delasare si promisiuni desarte ! Nici macar Mazare nu ar fi reusit intr-un timp atat de scurt sa realizeze atatea esecuri !

Tedreq
4 septembrie 2017
Mars

Oriunde l-ai pune pe Fagadau o sa dea greș. Este incompetent,delăsator,ignorant și arogant.Nu comunica cu cetățenii și dialogul în interesul orașului este pierdut. Ești cel mai prost primar! Ai impresia ca faci ceva. Nu coae!!ești dezastru numai viziune de urbanism și nu cunoști care sunt elementele de baza pentru funcționarea unui oraș. Un oraș nu înseamnă numai blocuri. Mare cacat ești lepră..

europeanu
4 septembrie 2017
Hotii din primarie

Problema e alta.Atata timp cat reparatiile se fac cu bani de la buget,vor fi si sugatori ca hotul fagadau.Pe langa care mai sug si altii.Acelasi lucru la Agigea sau podul IPMC.Hotii fug ca dracul de tamaie de fonduri europene.Aia controleaza.Intrebati-l pe hotul de spagoveanu.

Iulia
4 septembrie 2017
Poduri in reparatie

Se pare ca a fost uitar podul de la Doraly a carui reparatie a durat....o vesnicie!

alex
4 septembrie 2017
.

Ce interesant,cauta solutii de iluminat..inainte de a incepe lucrarea nu s-a gandit nimeni la asa ceva ?....numai incompetenti are orasul asta,nu sunteti capabili de nimic,sunteti pusi pe furat si pe distrus...daca era un spatiu verde imediat intrau cu buldozerul si faceau cateva blocuri,asa stam si induram luni sau ani de zile pana se gandesc ei sa termine repararea unui pod...Sunt lucruri pe care nu le inteleg in oras blvd Tomis a stat 1 an in reparatii(1 an de zile aprox 1.5km) in schimb pe pandurului vad ca se lucreaza al dracu de repede,pentru zona aceeanai avut materiale,pentru centru nu au fost....oare de ce?

Marin
4 septembrie 2017
Wow

Nu e nicio surpriza pentru nimeni. Cine se astepta la orice altceva din partea lor este un naiv care inca nu a inteles lumea in care treaim. Romania, tara in care niciodata, nimic nu se termina

Jijia
5 septembrie 2017
La noi ca la nimeni !

Hoți și hoție ! Hoție și hoți ! Derbedei, excroci și pungași politici, ce să facă ăștia de la stânga și până la dreapta politicii românești, doar fură și devalizează țara împreună cu hoții și șarlatanii din afara României, că de 30 de ani, cu toții, adică cei din România și cu cei din afara României au jefuit și distrus România și poporul român, toți sunt niște " bestii cu chip de om " și au determinat un genocid împotriva poporului român, niște oameni fără omenie și derbedei cu amante / amanți și amantlâcuri, curvărăseală fără rușine față de oamenii care muncesc, trudesc și care primesc salarii și pensii de batjocură, rușineeeeeeee să le fie tuturor politicienilor : psd, pnl, pnctd, pdl, pmp, udmr și care or mai fi !

Alex
5 septembrie 2017
Negative

Sunt de acord cu toti cei care au comentat la articolul asta, numai ca suntem prea putini. Unde erati in ziua votului? Ca tot babele, mosii si cei din Hneri Coanda s-au mobilizat sa voteze... Degeaba comentam daca nu facem nimic cand trebuie...

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6379 secunde