Bișnițarii din Abator și Brotăcei, înhățați de mascați

3341
3

Descinderi cu mascați, ieri, în Lazu. Polițiștii au năvălit cu noaptea în cap la 37 de adrese din localitate, în căutare de țigări de contrabandă. Șapte persoane au fost duse la audieri, dintre care cinci au fost reținute pentru audieri, fiind găsite, totodată, peste 13.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Acțiunea comună a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanța, alături de Inspectoratul Județean de Jandarmerie, cu sprijinul ofițerilor D.G.I.P.I., însoțiți de luptătorii Serviciului de Intervenții Rapide, a vizat destructurarea unei rețele infracționale specializată în contrabanda cu țigări.
Rețeaua acționa în municipiul Constanța, unde membrii acesteia obișnuiau să comercializeze, la negru, țigări netimbrate, de proveniență străină, mai ales în zonele Brotăcei și Abator.
Operațiunea a fost coordonată de un procuror din cadrul Tribunalului Constanța. Timp de șapte luni, polițiștii au filat activitatea grupării, vizate fiind, în special, șapte persoane suspectate de contrabandă cu țigări, provenite din Ucraina și Republica Moldova. Concomitent cu descinderile din Lazu, polițiștii constănțeni au acționat și la trei locații din județul Botoșani, unde aveau informații că se află complici ai rețelei, care facilitau transportul mărfurilor de contrabandă.
De la o vilă aflată în construcție, amplasată în Lazu, pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 8, polițiștii au confiscat o autoutilitară Volkswa-gen Caddy, înmatriculată CT 07 FSW, și aproximativ 27 de baxuri ce conțineau peste 13.000 de pachete de țigări, diverse mărci, netimbrate, stabilindu-se că acestea proveneau din Ucraina și Republica Moldova.

Potrivit anchetatorilor, suspecții vindeau țigările în zona Abator și în Piața Brotăcei, fiind cunoscuți de mai mult timp drept bișnițari.

La Botoșani, perchezițiile s-au desfășurat la două adrese din comuna Dersca și una singură în municipiul Botoșani. Captura făcută în urma celor trei percheziții domiciliare nu a avut amploarea celei de la Constanța, mascații negăsind nicio țigară de contrabandă, ci numai 200 de pachete de țigări "Plugarul".
"Cele 200 de pachete de țigări au fost găsite în mașina unui botoșănean la domiciliul căruia a avut loc una dintre cele trei percheziții. Erau 10 pungi cu câte 20 de pachete fiecare, care urmau să fie comercializate pe piața neagră. Nu a fost făcută nicio reținere, iar cei percheziționați sunt acum audiați", a declarat Dumitru Aioanei, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Botoșani, citat de presa locală.
În timpul descinderilor, suspecții au declarat că nu știu nimic despre țigările găsite sau despre infracțiunile care li se impută.
Din cele șapte persoane vizate de anchetă, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, cinci: Dragoș Iftimi, de 45 de ani, Mariana Iftimi, de 42 de ani, Constanța Popa, de 64 de ani, Gheorghe Cupcic, de 51 de ani, și Ștefan Cociu, de 43 de ani, urmând ca apoi, ei să fie cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală.

Comentează știrea

manea constantin
8 septembrie 2011
Bisnitarul din statia de autobuze din fata garii Constanta la cine cotizeaza _

Cand vor inceta institutiile care ar trebui sa ne apere interesele sa mimeze ca isi fac datoria ?

fumator
8 septembrie 2011
buni baieti

au gasit din toata mafia din romania sa ii ia tocmai pe baietii astia care ne vinde si noua tigari mai ieftine. daca sunt scumpe la magazin normal ca cumparam si noi de la ei. de ani de zile cumpar de la Gica si dragos si sunt baieti buni

un cetatean
8 septembrie 2011
bisnita

politia ar trebui sa faca descinderi la cele doua circiumi aflate langa piata brotacei. Vand aia tigari de contrabanda in draci, fac vinzari de sute de zeci de milioane pe zi. pachet cu pachet, bax cu bax. au clienti fideli, e retea in buna regula. interesant e ca si politistii cumpara tot de la ei, ca e mai ieftin. deh, s-au taiat salariile si sporurile...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7083 secunde