BICICLIȘTII DIN CONSTANȚA, DIN NOU BĂTAIA DE JOC A ȘOFERILOR. MAI NOU, AUTOBUZELE PARCHEAZĂ PE PISTA DE PE TOMIS!

7488
31
Regulile rutiere și respectul față de participanții la trafic, fie ei șoferi sau bicicliști, par a lipsi cu desăvârșire în municipiul Constanța. Dacă din prima zi în care a fost dată în folosință pista de biciclete de pe bulevardul Tomis, mai mulți șoferi au obstrucționat pista bicicliștilor, iată că exemplele negative în acest sens continuă. De această dată, în prim-plan se află doi șoferi ai Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța, care au parcat autobuzele pe locurile în care ar fi trebuit să circule bicicliștii, ocupând în totalitate pista de biciclete.

Contactat de Cuget Liber, Ovidiu Tănase, directorul RATC, a declarat că nu știe despre acest lucru și că ar trebui să contactăm Regia, el fiind plecat din localitate. "Este foarte probabil să fi avut contract cu vreun teatru de copii și să ducă copiii la diverse acțiuni", a spus directorul RATC. La rândul său, Marius Brătulescu, șeful biroului Exploatare RATC, nu a dorit să comenteze în niciun fel, întrucât nu ocupă funcția de purtător de cuvânt, însă acesta a ținut să precizeze doar că pozele nu au fost făcute ieri. 
Fotografiile au fost realizate pe 20 iulie, chiar de un biciclist. 


UPDATE - Șoferii de RATC care au parcat pe pista de biciclete vor fi amendați de Poliția Locală Constanța, care a demarat cercetări în acest caz. "Vom face o adresă către proprietarul autovehiculelor, respectiv RATC, care ne va comunica numele persoanelor care au condus autovehiculele. Aceștia vor fi sancționați contravențional", a declarat Dan Baltag, șeful Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Constanța. Șoferii vor fi sancționați pentru oprire oprire neregulamentară cu două puncte de amendă, în valoare de 240 de lei și două puncte de penalizare la permisul de conducere.


Comentează știrea

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Mos Ion
28 iulie 2016
Biciclistii platesc cumva impozit pe vehicul , taxa de drum , rovinieta , asigurare , etc ?

Nu ! Atunci cand vor plati ceva au dreptul de a cere ! Autobuzele alea nu parcheaza acolo ca asa vrea '' muschiul soferului '' , toata lumea stie ca atunci cand vezi un autobuz RATC stationat '' aiurea '' nu este altceva decat o cursa speciala....este la mintea cocosului ca daca ar fi stationat pe banda dedicata masinilor s-ar fi ambuteiaje rutiere , deci ....revin la biciclisti , NU AI DREPTUL SA CERI ATATA TIMP CAT NU PLATESTI !

Mos Ion
28 iulie 2016
In alta ordine de idei....

Acesti biciclisti , marea majoritate dintre ei sunt sinucigasi......nu au nici cele mai elementare notiuni despre legislatia rutiera , cum este posibil asa ceva ? Ei sunt participanti la trafic si in cazul asta trebuie sa aiba o minima scolarizare in sensul asta ! Iar noi contribuabilii platim pentru mofturile lor....piste de biciclete !

cetatean
28 iulie 2016
European

Mos Ion, tu crezi ca acei biciclisti despre care vorbesti sunt numai copii si adolescenti? Crezi ca acei cetateni nu platesc impozite si taxe pentru confortul urban? Din ce vagauna ai aparut, de emiti atatea ineptii? La felul cum gandesti gasesc de prisos sa iti explic ce inseamna deplasarea pe doua roti (si includ aici motocicleta) si regulile de circulatie, legislatie rutiera, conducerea preventiva, etc... "Mofturile" acestor cetateni sunt regula in tarile civilizate oriunde in lume, iar trogloditii de teapa ta folosesc inca lanterna cand se duc la WC.

Jean
28 iulie 2016
Cam asa sta treaba:

Mos Ion traieste sub o piatra, e clar. In lumea lui minunat el e singurul care plateste taxe si impozite, iar restul sunt niste fraieri fara drepturi. Pentru el nu conteaza ca multi dintre cei care circula si pe bicicleta au si masina (sau masini), ca poate au un loc de munca foarte bine platit - deci platesc taxe mai mar ca mos ion -, ca au unele companii sau societati comerciale, etc. Mos Ion stie ca plateste 50 de lei impozit la logan, asa ca el are dreptul sa ceara. Ma intreb daca eu am dreptul sa cer ca mos Ion sa nu mai fie lasat sa circule decat vreo 2 zile pe drum, de cat plateste. Ca eu platesc impozit si taxe pentru mai multe masini, si sumele au mai multe zerouri. Inseamna ca sunt mai indreptatit decat Mos Ion, nu? Ei, bine, nu sunt. Platim taxe pt binele tuturor, ca de aia se numeste "domeniu public". daca ai gandirea lui Mos Ion, e clar ca esti vreun retrograd scapat din cine stie ce pivnita.

Cornel
28 iulie 2016
cetatene, te frige, las-o jos

cand o plati taxe si impozite pe bicicleta aia cat platim noi pentru o masina, atunci sa-i dea drumul pe strada. Pana atunci toti bagabontii si toate saraciile care nu-si permit masina au iesit la drum dand din coada ca..... piste moca. Ia sa taxeze pista aia de pe tomis, vezi daca da vreun paduche din asta 5 lei sa treaca pe acolo.

Cornel
28 iulie 2016
jeane tu esti pekinez tati

stai si te visezi boier, iar cand deschizi ochii te loveste realitatea. Niciun om cu bani din Constanta nu umbla pe bicicleta.

Cetatean
28 iulie 2016
European

Cornel, la fel ca si mos Ion, gandesti cu "bostanul" de la Dabuleni. Nu imi place sa jignesc oamenii, dar cand acestia se iau la intrecere, trebuie sa le mai pui si frana. In mintea voastra inapoiata "un om cu bani din Constanta nu umbla pe bicicleta"....bineinteles, unii ajung sa parcheze masina in caza, "ca doar e bogat",. E limpede ca nu sti pentru ce platesti taxe si impozite, caci aerul pe care il respiri e plin de noxe si efectul de sera nu se simte in cartierul in care locuiesti. Cum am scris mai sus, explicatiile sunt de prisos, nu isi vor atinge scopul pentru ca "bostanul are coaja groasa"

Jean
28 iulie 2016
Cornele

Sa vii sa iti fac cunostinta cu un baiat care in extrasezon vine cu elicopterul in Mamaia sa se plimbe cu bicicleta. Stii cursierele alea pe care le vezi mereu prin oras si la care astia ca tine belesc ochii ca prostii? Una din aia e mai scumpa decat masina ta.

daydr3am3r
28 iulie 2016
LOL

Mdah. Toti marlanii si cocalarii cu masina s-au trezit sa vorbeasca de taxe si au impresia ca daca esti cu bicla esti sarantoc si nu ai drepturi. In Europa nici nu se discuta asa ceva. Pista de biciclete e obligatorie. Dar deh. Bai jeguri ambulante, de unde stiti voi ca aia nu platesc taxe si impozite? Sau de unde stiti ca aia nu au masina dar prefera bicicleta? Da ce sa faci cand unele fata jeguri cu aere de domni si care au impresia ca strada e doar pentru ei, nu si pentru restul?

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Pagina a fost generata in 0.9295 secunde