Bebeluș în stare gravă, după ce a băut lichid de geamuri în loc de apă

Marţi, 05 Decembrie 2017, 19:48
815
Un bebeluș a ajuns la spital cu arsuri ale căilor repsiratorii, după ce părinții i-au dat să bea apă din minibarul unui hotel din Covasna. Însă, în interiorul recipientului nu era apă, ci o substanță de curățat geamuri.


Părinții bebelușului au folosit o sticlă de apă aflată în minibarul hotelului de patru stele din stațiunea Balvanyos ca să-i prepare laptele praf copilului, iar în urma anchetei celor de la Protecția Consumatorului s-a dovedit că apa conținea o substanță chimică mortală, pe care cameristele au pus-o din greșeală în minibar.

În urma incidentului care a avut loc pe 1 decembrie, Protecția Consumatorului a amendat hotelul, iar copilul a ajuns la spital cu arsuri ale căilor respiratorii, scrie realitatea.net.

"Colegii mei au aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei hotelului, iar activitatea serviciului de curățenie a fost sistată. Practic, va fi analizat modul în care se asigură curățenia în interiorul hotelului și mai ales produsele și materialele folosite", a declarat Sorin Susanu, comisarul-șef al CRPC Brașov, potrivit realitatea.net.

Totodată, și poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare coporală din culpă.

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că în unitatea respectivă se folosea o substanță chimică pentru curățarea geamurilor care era achiziționată în recipiente de 10 litri, pentru ca ulterior să fie transferată în recipiente de 0,5 litri pentru a ușura munca personalului responsabil cu curățenia. Astfel, camerista, care avea misiunea de a alimenta minibarul a încurcat recipientele și în loc să lase unul în care se găsea apă, a lăsat un recipient care conținea substanța chimică pentru curățenie, care este incoloră și poate fi confundată ușor cu apa. Se fac cercetări în continuare în acest caz", a declarat Nicoleta Tolvaj, purtător de cuvânt al IPJ Covasna, mai arată sursa citată.

Copilul a primit îngrijiri medicale la spitalul din Sfântu Gheorghe și urmează să fie transferat pentru investigații la un spital din Capitală.Pagina a fost generata in 0.6209 secunde