€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

BEBELUȘ DE NOUĂ LUNI, DIN CONSTANȚA, UCIS DE RUJEOLĂ

Ştire online publicată Vineri, 06 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Un copil de nouă luni din Constanța, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 46. Un posibil deces din cauza rujeolei, în Brăila, se află în curs de confirmare. Peste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în ultima săptămână, cele mai multe în județele Vaslui și Brăila.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cel de-al 46-lea deces din cauza rujeolei a fost confirmat la un copil în vârstă de nouă luni, din Constanța, care nu era vaccinat. Un al 47-lea deces posibil tot din cauza rujeolei se află în curs de confirmare în județul Brăila.

La ultima raportare, CNSCBT anunțase 45 de decese, ultimele înregistrându-se în județul Bacău, la un copil de cinci luni, neeligibil la vaccinare și un copil de șase luni, un copil de trei ani, nevaccinat, din județul Iasi și un copil de 5 luni, nevaccinat, din județul Neamț.

În ultima săptămână au fost raportate în 204 cazuri noi de îmbolnăvire în 23 de județe și în București, numărul total de îmbolnăviri fiind de 11.988 (din care 46 de decese).

Cele mai multe cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în județele Vaslui (26) și Brăila (23), urmate de județele Bacău și Neamț, cu câte 18 cazuri, Constanța (17), județele Olt și Satu Mare, cu câte 14 cazuri, în timp ce în Botoșani, Mureș și Prahova a fost înregistrat câte un caz. În Capitală, 10 persoane s-au îmbolnăvit în ultima săptămână de rujeolă.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8679 secunde