Baza militară de la Deveselu, vizitată de reprezentanții NATO

569
Baza militară de la Deveselu, vizitată de reprezentanții NATO - bazamilitara-1490888404.jpg
Adjunctul secretarului general al NATO pentru investiții în domeniul apărării, Camille Grand, a vizitat Baza Militară 99 Deveselu. 


Deplasarea a avut loc în contextul vizitei de informare pe care Comitetul NATO pentru politică de apărare și planificare pentru apărare antirachetă - DPPC (MD) a efectuat-o în România, în perioada 27-29 martie. 


În timpul vizitei din baza de la Deveselu care găzduiește sistemul Aegis Ashore, delegația Comitetului NATO a apreciat eforturile făcute de România în operaționalizarea facilității militare, dar și sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru punerea la dispoziția Alianței a capabilității de apărare împotriva rachetelor balistice. 


Camille Grand a subliniat importanța acestei capabilități, considerată un reper important al legăturii transatlantice și un excelent exemplu pe care NATO îl dă în privința adaptării la noile provocări. Concluziile au reiterat caracterul defensiv al sistemului găzduit de România și destinat contracarării amenințărilor balistice provenite din afara zonei euro - atlantice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5671 secunde