Bătrână prinsă sub dărâmături, după explozia unei butelii

183
Bătrână prinsă sub dărâmături, după explozia unei butelii - exploziebuteliesursalibertatea-1589117488.jpg

Articole de la același autor

Un copil a murit, iar o bătrână a fost grav rănită, săptămâna trecută, după ce au fost victimele unor incidente cauzate de explozia buteliilor de aragaz. Drept pentru care, pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atrag atenția că explozia unei butelii poate avea urmări catastrofale.

Primul incident a avut loc, miercuri, într-o gospodărie din Cuza Vodă, în urma exploziei buteliei, izbucnind un incendiu. Copilul de 4 ani dormea pe o canapea, care a fost cuprinsă de flăcări. Acesta a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului și a fost intoxicat cu fum. Micuțul a murit pe un pat de spital.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un alt incident a avut loc în comuna Corbu. În urma exploziei unei butelii, dintr-o bucătărie de vară, construcția s-a prăbușit peste o femeie de 70 de ani, care a fost prinsă sub dărâmături. Pentru scoaterea victimei au intervenit pompierii de la Stația Midia, iar femeia a fost transportată la spital, având arsuri pe aproximativ 20% din suprafața corpului.

Folosirea necorespunzătoare a buteliilor de aragaz poate duce la tragedii. De aceea, pompierii atrag atenția: "Nu utilizați buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unități care nu aparțin întreprinderii distribuitoare. De asemenea, nu utilizați buteliile în altă poziție decât în cea verticală. Nu încălziți buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului. Totodată, nu amplasați buteliile lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare".

Pentru evitarea accidentelor grave, se impune ca la schimbarea buteliei și înainte de aprinderea focului să se verifice dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise. "În cazul în care au fost uitate deschise, iar gazul s-a scurs în încăpere se vor lua imediat măsuri: se închid robinetele, se deschid ușile și ferestrele pentru aerisire timp de 30 de minute și nu se aprind chibrituri, brichete, nu se manevrează pe întrerupătoare electrice, sonerii, telefoane, lifturi". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5327 secunde