Batalionul 911 Infanterie „Capidava” din Medgidia, la ceas aniversar

361

Articole de la același autor

Batalionul 911 Infanterie „Capidava”, continuatorul tradițiilor de luptă ale Regimentului 40 Infanterie „Călugăreni”, aniversează 110 ani de existență în luna octombrie. Înființată inițial în garnizoana București, unitatea a trecut printr-o serie de transformări și reorganizări, fiind redislocată în anul 1958 în garnizoana Medgidia. În decursul existenței sale, batalionul s-a remarcat prin consecvență în executarea misiunilor specifice pe plan național și internațional, reprezentate în principal de participarea la numeroase exerciții naționale și multinaționale. În acest moment, batalionul se prezintă ca o structură bine definită, cu o comandă competentă, care acționează cu răspundere și energie pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

Cu acest prilej, zilele trecute, în cadrul unității a avut loc un ceremonial militar și religios organizat. Ceremonia a debutat cu primirea onorului de către locțiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, colonel Alexandru Jugaru, de la comandantul Batalionul 911 Infanterie „Capidava”, locotenent-colonel Cristian Manoliu.

De asemenea, la această ceremonie au participat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, generalul în rezervă Vasile Hermeneanu, fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, șeful de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, colonel Marian Niculae, președintele Asociației Cultul Eroilor, filiala Constanța, colonel în retragere Remus Macovei, militari în rezervă, comandanții batalioanelor subordonate brigăzii și reprezentanți ai instituțiilor publice.

În cadrul ceremoniei au avut loc avansări în gradul următor, urmate de acordarea de plachete și diplome de merit de către comandantul Batalionul 911 Infanterie, semne de apreciere pentru militarii care au obținut rezultate deosebite. Activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul batalionului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4284 secunde