€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Bătălia pentru șefia Armatei. O decizie de ultimă oră și mișcările MApN

Ştire online publicată Marţi, 29 Ianuarie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Curtea de Apel București a amânat, astăzi, pentru 12 februarie, un al doilea proces în care Ministerul Apărării Naționale solicită suspendarea și anularea decretului semnat de președintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.

MApN a depus la Curtea de Apel București două acțiuni în contencios administrativ având același obiect: „anulare act administrativ + suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018”.

Cele două acțiuni au fost introduse în instanță pe 11 și 14 ianuarie și s-au judecat separat, astăzi, de magistrații Vasile Bîcu și Silviu Barbu, informează Agerpres.

În primul proces, reprezentanții Administrației Prezidențiale au cerut conexarea celor două dosare, susținând că cererile depuse de MApN sunt identice și nu pot fi dezbătute separat. În replică, MApN susține că cererile sale nu sunt identice, deoarece prima se întemeiază pe articolul 14 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, iar a doua pe articolul 15 din același act normativ. Instanța a dat dreptate MApN și a respins cererea de conexare.

Ulterior, consilierul care reprezenta MApN a anunțat că renunță în primul dosar la capătul de cerere privind anularea decretului semnat de Iohannis, iar judecătorul Vasile Bîcu a rămas în pronunțare pentru joi, 31 ianuarie, doar pe cererea de suspendare.

În al doilea proces, MApN a cerut amânarea dezbaterilor și a susținut că între cele două cereri există o legătură de cauzalitate.

În replică, Administrația Prezidențială a cerut din nou conexarea celor două dosare de vreme ce MApN recunoaște că există o legătură între ele, însă judecătorul Silviu Barbu nu a fost de acord, explicând că se poate invoca conexarea doar în primul dosar.

Judecătorul Silviu Barbu a amânat al doilea dosar pentru 12 februarie, motivul fiind că MApN are nevoie de timp pentru a-și pregăti apărarea.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37460 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6114 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2122 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1914 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.917 secunde