Bătaie pe posturi în IPJ Constanța. Peste opt candidați pe loc!

4115
Bătaie pe posturi în IPJ Constanța. Peste opt candidați pe loc! - sus-1609959566.jpg

Articole de la același autor

Sute de agenți de poliție din județul Constanța s-au înscris la concursurile organizate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, în speranța că vor trece în corpul ofițerilor. „Bătălia” se dă pentru puțin peste 30 de posturi, astfel că în prezent sunt peste opt candidați pe un loc!

Ani la rând, asemenea structurilor similare de la nivelul țării, IPJ Constanța a suferit din cauza deficitului de personal. În ultimii doi ani, deficitul s-a accentuat, în condițiile în care numărul polițiștilor care au ieșit la pensie a crescut, iar de pe băncile școlilor au venit prea puțini oameni ai legii începători. Sfârșitul lui 2020 le-a adus o veste bună polițiștilor, căci au fost „deblocate” peste 2.000 de posturi la nivelul inspectoratelor de poliție, fiind scoase la concurs pentru cei din sursă internă. Dintre acestea, 32 sunt la nivelul IPJ Constanța. Cele mai multe posturi – mai precis, 18 la număr! – sunt la nivelul structurilor de investigații criminale din aproape toate unitățile din județ; de asemenea, sunt scoase la concurs și posturi de ofițeri la Transporturi, Rutieră și Poliție Rurală. Pe posturile respective concurează agenți de poliție care vor să treacă în corpul ofițerilor, iar concursurile urmează să se desfășoare în data de 23 ianuarie.

În IPJ Constanța sunt mulți agenți de poliție dornici să ajungă ofițeri, drept dovadă și numărul mare de candidați înscriși la concursuri. Astfel, pentru cele 32 de posturi s-au înscris 268 de candidați, potrivit datelor făcute publice de reprezentanții IPJ Constanța, ceea ce înseamnă că sunt mai bine de opt candidați pe un loc. Zilele acestea – mai exact în perioada 5 – 15 ianuarie – la sediul IPJ Constanța, în sala mare de ședințe, se desfășoară testarea psihologică a candidaților. Pentru a se putea asigura măsurile de distanțare socială, cât și pentru desfășurarea în condiții propice a examinărilor, candidații au fost împărțiți în serii de câte 25 de persoane.

Potrivit surselor noastre, cei mai mulți agenți de poliție și-au manifestat dorința de a ocupa un post în cadrul investigațiilor criminale.

Un interes ridicat se arată și față de recent înființatul Birou de Protecția Animalelor, unde urmează să fie organizate concursuri pentru ocuparea a două posturi de polițiști-medici veterinari, din sursă externă.



„Deficitul de personal rămâne la fel de ridicat!”


Sindicaliștii din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) au atras atenția că aceste concursuri nu vor rezolva problema deficitului de personal. „Deficitul de personal va rămâne la fel de ridicat, căci colegii care vor promova concursurile vor proveni tot din rândul polițiștilor deja angajați, pe alte posturi. În trecut, Ministerul Afacerilor Interne a avut în intenție încadrarea directă a câteva sute de posturi de agenți de poliție, la nivelul țării, care nu s-a mai concretizat însă”, au subliniat sindicaliștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6684 secunde