Bărbat reținut de polițiștii de frontieră, după ce a fugit, beat, cu mașina

157
Bărbat reținut de polițiștii de frontieră, după ce a fugit, beat, cu mașina - politiadefrontiera-1594740080.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat un bărbat, având dreptul de a conduce suspendat, la volanul unui autoturism ce nu avea drept de circulație pe drumurile publice și care a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului de substanțe psihotrope. Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore; ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar.

Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de duminică, 12 iulie, un polițist de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru legitimare în zona Porții de acces nr. 6 a Portului Constanța un autoturism ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare confecționate artizanal, la volanul căruia se afla cetățeanul român P.G., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța.

"La solicitarea polițistului de frontieră, bărbatul a refuzat să dea detalii pentru stabilirea identității, demarând în trombă și distrugând bariera de acces de la ieșirea din port. Astfel, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, pe raza municipiului Constanța, pe o distanță de aproximativ 10 km, mașina fiind oprită în cartierul Palas. Bărbatul a fost imobilizat și, având în vedere faptul că emana halenă alcoolică, a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilirea alcoolemiei în sânge și a consumului de substanțe psihotrope, acesta refuzând însă recoltarea de probe biologice", explică reprezentanții Gărzii de Coastă.

Potrivit acestora, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că certificatul și plăcuțele de înmatriculare fuseseră reținute în data de 11 aprilie 2020, autoturismul neavând drept de circulație pe drumurile publice. De asemenea, bărbatul deținea un permis de conducere expirat, dreptul de a conduce autovehicule fiind suspendat din data de 22 iunie 2020.

Inițial, șoferul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și distrugere. Ulterior, în cursul zilei de marți, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar față de acesta pentru o perioadă de 60 de zile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5416 secunde