Bărbat oprit la frontieră, după ce a încercat să intre ilegal în România, înotând

Marţi, 12 Noiembrie 2019, 12:41
113
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat în zona de responsabilitate un bărbat din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut. 


În noaptea de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea malului râului Prut, pe raza localității de frontieră Condrea, o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.


La nivelul sectorului a fost organizată și desfășurată o acțiune specifică, în urma căreia persoana a fost interceptată, legitimată și, ulterior, condusă la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.


În urma verificărilor specifice efectuate, dar și cu sprijinul autorităților din R. Moldova, s-a stabilit că persoana este N.I., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 40 ani și a trecut înot râul Prut cu intenția de a ajunge în Germania, în căutarea unui loc de muncă.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 
În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost predat autorităților de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.
Pagina a fost generata in 0.3324 secunde