Bani luați cu japca de la zeci de primării din Constanța, investiți… într-o livadă!

390
1
Bani luați cu japca de la zeci de primării din Constanța, investiți… într-o livadă! - baniluaticujapcaborisparpala-1432746438.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au finalizat cercetările în ceea ce-l privește pe fostul șef al Direcției de Agricultură Constanța, Boris Parpală, acuzat că, ani la rând, a profitat de funcțiile pe care le deținea pentru a obține bani "cu japca" de la primăriile din județul nostru. Ieri, fostul șef al Agriculturii Constanța a fost trimis în judecată, fiind acuzat de numeroase infracțiuni: efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția (32 acte materiale), folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite (22 acte materiale), evaziune fiscală, spălare de bani etc. În același dosar este anchetată și firma deținută de Parpală, SC Fatum Consulting SRL, pentru evaziune fiscală și transmiterea fictivă a părților sociale în scopul săvârșirii unei infracțiuni.

Concret, Boris Parpală este acuzat că în perioada 2010 - 2014 "ca urmare a influenței și autorității conferite de funcțiile pe care le-a deținut în cadrul Consiliului Județean Constanța și în cadrul Direcției pentru Agricultură, a determinat reprezentanții a 22 de primării de pe raza județului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile și nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanță în elaborarea documentației de finanțare a unor proiecte etc.)".

Banii obținuți, susțin procurorii DNA, au fost investiți în concesionarea unui teren, unde Boris Parpală și-a făcut o livadă și o construcție, "ascunzând astfel originea ilicită a sumelor respective".

Totodată, fostul director este acuzat că între 2012 - 2015, în calitate de administrator al SC Fatum Consulting SRL, a înregistrat în contabilitatea firmei operațiuni fictive și cheltuieli nereale, sustrăgându-se de la plata către bugetul de stat a aproximativ 500.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

În prezent, Boris Parpală se află în arest la domiciliu. Dosarul a fost trimis spre judecată la Tribunalul Constanța. 

Comentează știrea

Menghele
28 mai 2015
Probabil ca asa e doctrina de partid la ei

Asta e rezultatul politizarii institutiilor statului.Asta e politica.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5403 secunde