Băncile și casele de amanet, verificate de polițiști

433
1
Băncile și casele de amanet, verificate de polițiști - bancile2-1516549877.jpg
Peste 1.600 de obiective care operează cu valori au fost verificate, în perioada 10-16 ianuarie, la nivel național, de polițiștii de la ordine publică.

Unități și instituții de interes public, unități bancare, instituții de creditare din categoria organizațiilor cooperatiste și IFN, societăți care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unități profilate pe activități cu bijuterii, unități poștale, stații de comercializare a carburanților, spații comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază și în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unități au intrat în vizorul oamenilor legii.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 239 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 213.200 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat 11 infracțiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate șapte persoane.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și verificarea legalității funcționării prestatorilor de servicii de securitate. 

Comentează știrea

Adrian Popescu
11 martie 2018
Opinie

Legea care impune obligativitatea contractarii de servicii cu o societate de interventie rapida este imorala . O cheltuiala patrimoniala facuta ca efect al obligatiei legale . Agentul economic trebuie sa decida liber daca isi asigura patrimoniul . Legiuitorul cind obliga trebuie sa ofere ceva in schimb . Legea care obliga la efectuarea analizei de risc ; iarasi o imbecilitate . O lege care obliga agentii economici sa faca o cheltuiala patrimoniala asupra careia administratorul trebuie sa decida nu legea . Nu se ofera nici o garantie in schimbul obligaitvitatii . Un administrator trebuie sa decida liber daca isi asigura patrimoniul . Nu obligat prin lege . In fond , daca va fi furat nu il despagubeste nici parlamentul , nici guvernul , nici consiliul judetean , nici prefectura , nici primaria nici politia . Nu inteleg de ce se impune aceasta obligatie . Este imoral . Numai niste obtuzi si opaci in gindirea economica pot impune astfel de obligatii . Cine nu si-ar dori o lege care sa ii bage clienti pe usa ; clienti care sa si plateasca ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1244 secunde