Avocații stagiari se pregătesc de examenul de absolvire

281
Avocații stagiari  se pregătesc  de examenul  de absolvire - avocatii-1478536167.jpg
Anul acesta, examenul de absolvire a Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) va începe pe 14 noiembrie. Avocații stagiari care vor să obțină calitatea de avocat definitiv trebuie să promoveze toate probele orale din examen și să obțină cel puțin calificativul "satisfăcător" la proba scrisă.

Susținerea examenului de absolvire a INPPA este, practic, o obligație a avocatului stagiar, potrivit Statutului profesiei de avocat, iar candidații au la dispoziție doar trei sesiuni de examen pentru a-l promova. Concret, examenul constă în două etape.

Prima etapă constă în probele orale la disciplinele "Organizarea și exercitarea profesiei de avocat", "Drept civil", "Drept procesual civil", "Drept penal și Drept procesual penal", "Dreptul Uniunii Europene", "Dreptul European al Drepturilor Omului" și "Dreptul European al Muncii", precizează avocatnet.ro.

Cea de-a doua etapă - proba scrisă la disciplinele: "Organizarea și exercitarea profesiei de avocat", "Drept civil", "Drept procesual civil", "Drept penal și Drept procesual penal". Aceasta constă într-un test cu 50 de întrebări (cazuri practice) la care candidații au mai multe variante corecte de răspuns (unul, două sau niciun răspuns corect).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.649 secunde