€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Avocații protestează azi pentru nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Reacția ministrului Justiției

Ştire online publicată Luni, 11 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
FOTO: national.ro
Avocații protestează azi pentru nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Reacția ministrului Justiției - protestavocati-1549871345.jpg
Avocații din București și din 14 județe protestează luni pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei vor purta banderole albe pe braț și avertizează că vor organiza astfel de acțiuni până la soluționarea disfuncționalităților din sistemul de asistență juridică. Făcând remarca potrivit căreia înțelege că se apropie alegerile la avocați și că "unii au intrat în campanie", ministrul Justiției Tudorel Toader a replicat demersurilor acestora repostând un mesaj privind corespondența cu ei, respectiv memoriul lor și răspunsul ministerului, spunând că reprezentanții avocaților nu și-au mai precizat sau reconsiderat apoi poziția.

UPDATE. "Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte ! In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex - onorariu pentru depunere actiune de divort - se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea - este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns - " nu stiu"/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei, reprezentant al avocatilor, nu doreste sa ii dau numele !", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Proteste sunt anunțate de barourile din Alba, Argeș, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiș. În București, avocații se vor aduna la ora 13:00, pe scările Curții de Apel.

Protestul este etapizat astfel: prezentarea avocaților în cauzele respective, purtând o banderolă albă pe braț in perioada 11.02.2019 – 24.02.2019; asigurarea asistenței judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive in perioada 25.02.2019 – 10.03.2019; neasigurarea asistenței judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea și aplicarea soluțiilor la problemele de mai sus cu incepere din 11.03.2019, transmite News.ro.

Solicitările celor avocaților vizează:

- Majorarea onorariilor cuvenite avocaților pentru prestarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală:

- Reglementarea prin Protocol a onorariilor/remunerațiilor cuvenite curatorilor.

- Eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Conform avocaților, protestul de luni este premergător întâlnirii programate cu membrii Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat împreună cu Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, la care vor participa și reprezentanți ai UNBR, Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Parchetul General, CSM și președinții comisiilor de buget din cele două camere ale Parlamentului.

În replică, ministrul Justiției Tudorel Toader a scris duminică pe Facebook: "Înțelegând faptul că se apropie alegerile la avocați, înțelegând și faptul că unii au intrat în campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocații nu și-au precizat/reconsiderat poziția!".Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6706 secunde