Avocat reținut pentru trafic de influență

246
Procurorii DNA îl cercetează pe Andrei Gherasim, avocat în cadrul Baroului București, acuzat de trafic de influență. Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale rezultă că pe 4 septembrie, inculpatul a pretins de la o femeie suma de 40.000 de euro. Banii urmau să fie împărțiți astfel: 10.000 de euro pentru avocat, iar restul ar fi urmat să ajungă, a susținut avocatul, la magistrații unei instanțe care judeca o contestație în anulare formulată de soțul denunțătoarei, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Intenția era de a-i determina pe magistrați să admită calea extraordinară de atac și suspendarea mandatului de executare până la judecarea pe fond a dosarului.

Pe 13 septembrie, avocatul a primit prima tranșă din bani, respectiv 20.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant.

Inculpatului i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile care i se aduc, a fost reținut iar astăzi urmează să fie dus în fața Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru fapte similare.

Potrivit comunicatului DNA din 13 aprilie 2012, Andrei Gherasim a fost acuzat în dosarul lui Nikolaus Mann, tot pentru trafic de influență. Numai că suma în discuție a fost de 100.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Fun : Cel mai tare martor din proces
Joi, 08 Martie 2012
Stire din Fun : Așa avocat, mai rar…
Pagina a fost generata in 0.1839 secunde