Avocat constănțean, reținut de procurori. Promitea intervenții direct la primar

348
Avocat constănțean,  reținut de procurori. Promitea intervenții direct la primar - avocat-1453141023.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au probat activitatea infracțională a unui avocat constănțean și l-au reținut, ieri după-amiază, pentru o perioadă de 24 de ore. Sorin Șandru din cadrul Baroului Constanța a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare de bani. El este acuzat că a luat 40.000 lei de la un individ căruia i-a promis că va interveni asupra unor funcționari publici. Avocatul a fost denunțat de cel de la care a luat banii.

În cursul zilei de astăzi, Sorin Șandru va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

"În luna iulie 2014, inculpatul Șandru Sorin a pretins de la o persoană suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenței pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza județului Constanța și asupra mai multor funcționari din cadrul acelei instituții publice.

Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efec-tueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunțător, în temeiul unui contract de consultanță încheiat de acesta cu instituția publică respectivă.

Pentru a disimula proveniența ilicită a sumei de 40.000 lei pretinsă pentru traficarea influenței, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunțător un contract fictiv de asistență juridică, care a creat aparența mincinoasă a unei origini licite a sumei respective", au precizat procurorii DNA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Avocat pentru o zi
Duminică, 09 Noiembrie 2014
Stire din Monden : Actor arestat pentru furtul unui colier
Pagina a fost generata in 0.3636 secunde