Aviz negativ de la CSM pentru proiectul de Ordonanță care vizează impozitarea pensiilor magistraților

155
Aviz negativ de la CSM pentru proiectul de Ordonanță care vizează impozitarea pensiilor magistraților - csmsediu-1564758456.jpg

Articole recomandate

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au avizat negativ vineri prevederile din proiectul de ordonanță de guvern care vizează și impozitarea pensiilor magistraților. Cu o zi în urmă, CSM spunea că "nu va tolera sub nicio formă" impozitarea pensiei de serviciu.


"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ prevederile ce privesc activitatea autorității judecătorești din proiectul de ordonanță a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscale-bugetare", potrivit minutei ședinței de vineri a plenului CSM. 


Joi, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că "nu va tolera sub nicio formă" taxarea pensiilor de serviciu. CSM spunea că prin măsurile prevăzute de ordonanța de urgență "se elimină în mod flagrant, prin mijloace fiscale mascate sub forma unei suprataxe pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, pensia de serviciu a judecătorilor și procurorilor, încălcând astfel fără reținere independența obiectivă a magistraților din această perspectivă". 


"Proiectul de act normativ încalcă jurisprudența constantă a instanței constituționale ce a stabilit fără echivoc că independența justiției, ca garanție constituțională, include securitatea financiară a magistraților, care presupune și asigurarea unei garanții sociale, cum este pensia de serviciu a magistraților", mai arătau reprezentanții CSM. 


Guvernul va finaliza până luni schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi. El susține că diminuarea pensiilor speciale va fi asumată prin rectificarea bugetară de săptămâna viitoare.


Pensiile speciale care nu sunt bazate pe cotributivitate vor fi taxate printr-o ordonanță care ar urma să fie adoptată luni, odată cu rectificarea bugetară, potrivit unor surse oficiale. Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 și 50%, la cuantumuri diferite, conform proiectului de ordonanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7502 secunde