Avioane, adrenalină și muzică bună, la Aeromania 2015

358

Articole de la același autor

Mii de constănțeni și turiști aflați pe litoral, week-end-ul trecut, au înfruntat norii și furtunile pentru a participa la cel mai grandios

show aviatic din țară.

Aeromania 2015 a adunat, sâmbătă, la Tuzla, iubitori de adrenalină, oameni curioși sau, pur și simplu, turiști care au fost alungați de pe plajă de vremea urâtă. Chiar înainte să înceapă spectacolul, coloana de mașini parcate și pe o parte și pe alta a drumului DN39 se întindea pe cel puțin un kilometru, iar pe drumul către aeroport de-abia se putea circula.

Vremea a ținut până la urmă cu organizatorii și, în ciuda câtorva nori insistenți, spectacolul s-a desfășurat conform programului. Cea de-a zecea ediție a Aeromania a reunit MIG-uri, avioane de acrobație și elicoptere, care i-au ținut cu sufletul la gură pe spectatori. De departe, cele mai apreciate momente au fost acelea când avioanele Diamond au zburat în formație și au realizat, sincronizat, numeroase acrobații, dar și zborul foarte aproape de sol al celor trei avioane Mig 29 Lancer.

Faimosul pilot Jurgis Kairys a reușit să plutească în aer, cu al său Suhoi Su-31, câteva minute în șir, chiar deasupra miilor de spectatori.

"Este incredibil ce pot să facă acești oameni. De aici, de jos, pare o joacă de copil, dar cu siguranță este vorba despre multe ore de muncă și zbor. Spectacolul este, însă, minunat!", ne-a spus entuziasmat, Mihai Iancu, din Cluj, un turist care a venit pentru show, de la Mamaia.

Seara a fost încheiată cu focuri de artificii, atât la sol, cât și în aer, printre avioane. Pe tot parcursul show-ului, atmosfera a fost întreținută de trupele Desant, Colonist pe Lună și The Rock. Nu a lipsit nici Mihai Mărgineanu, iar concertul a fost încheiat de trupa Taxi.

Concurs de fotografie

Cei care au reușit să surprindă imagini deosebite de la spectacolul aerian se pot înscrie la concursul "O altfel de vacanță pe litoral - Aeromania". Au astfel șansa să câștige zboruri de agrement sau salturi cu parașuta, iar lucrările lor vor fi prezentate într-o expoziție specială. Înscrierile la concurs se fac prin completarea unui formular care poate fi descărcat de pe pagina de facebook a Regional Air Services sau de la birourile Regional Air Services. Imaginile pot fi apoi transmise pe email, pe adresa [email protected] sau [email protected]. Desem-narea câștigătorilor va avea loc pe 15 iulie, la ora 12.

Portofoliul pentru concurs trebuie să cuprindă minimum zece fotografii sau un material video. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2988 secunde