Aviația se înnoiește! Pe lista de cumpărături: aeronave multirol

161
Aviația se înnoiește! Pe lista de cumpărături: aeronave multirol - ddd-1580210824.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a stabilit în Portugalia principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, anume achiziționarea următoarelor cinci aeronave, arată un comunicat al MApN transmis Agerpres. Pe lângă cele 12 aeronave deja cumpărate, aviația militară va mai achiziționa din Portugalia încă patru aeronave multirol pe parcursul acestui an și o a cincea anul viitor, a afirmat ministrul român, care s-a întâlnit cu omologul portughez. "Este o vizită care vine și completează demersurile demarate cu mai mulți ani în urmă, când România a decis să își creeze o capabilitate de luptă aeriană pe platforma F-16", a afirmat Ciucă, potrivit MApN.

Compania portugheză OGMA și cea americană Lockheed Martin și-au arătat disponibilitatea de a sprijini industria română de Apărare iar, în ceea ce privește lucrările de mentenanță planificate în România pentru aeronavele multirol, "din discuțiile care au fost coordonate cu Ministerul Economiei există două locații: Aerostar Bacău și Romaero București".

"Pentru România, se va concretiza și în transferul de cunoștințe și de tehnologie către industria noastră de Apărare, pentru a fi în măsură ca pe durata derulării acestui contract să poată să înceapă tot ceea ce ține de procedurile tehnice pentru modernizarea atât a avioanelor pe care le achiziționăm, cât și a celor 12 deja existente. (...) Cu achiziționarea acestor cinci avioane vom reuși să dezvoltăm o capabilitate de mentenanță a acestor platforme în România și aceasta se va face cu continuarea colaborării cu partea portugheză și de asemenea cu implicarea nemijlocită a companiei Lockheed Martin", a evidențiat Ciucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5294 secunde