AVEȚI GRIJĂ! Înșelăciuni prin telefon la Constanța

274
AVEȚI GRIJĂ! Înșelăciuni prin telefon la Constanța - 19decembrieinselaciunetelefon-1355920350.jpg

Mai multe persoane au fost înșelate, printr-o escrocherie comisă prin intermediul telefonului, în ultimele trei luni, suma totală ridicându-se la peste 100.000 lei.


Potrivit oamenilor legii, în perioada octombrie-decembrie 2012, mai multe persoane din Constanța au fost înșelate printr-un mod de operare mai puțin obișnuit.

"Astfel, o persoană care se recomandă drept avocat, contactează pe telefonul fix, la domiciliu partea vătămată și folosește o regie care pornește de la un presupus accident rutier, produs din vina unui membru al familiei acesteia, în urma căruia au rezultat victime, prin aceasta încercând să-i câștige încrederea și să o facă să accepte situația descrisă.
Scopul final e acela de a o determina să transfere sume cât mai mari de bani în diferite conturi, sub pretextul că acestea vor fi folosite la achitarea cheltuielilor de spitalizare pentru victimele accidentului, dar și pentru membrul de familie care l-a provocat.
În lipsa unor modalități concrete de a putea intra în legătură directă cu persoana din vina căreia s-ar fi produs accidentul (presupusul avocat insistă ca partea vătămată să nu-și contacteze ruda implicată în accident întrucât telefoanele mobile ale acesteia au fost reținute de poliție sau parchet), partea vătămată acceptă transferarea sumelor de bani solicitate, având convingerea că aceasta este singura cale în care pot ajuta la eliberarea membrului de familie care ar fi provocat accidentul și care în acele momente s-ar afla în spital, sub supravegherea autorităților.
Ulterior, prin verificări proprii, partea vătămată constată că situația prezentată de falsul avocat nu este reală și că, astfel, au fost victimele unor înșelăciuni.
Suma totală cu care au fost prejudiciate persoanele înșelate se ridică la peste 110.000 lei, reprezentând cuantumul sumelor de bani transferate de acestea, la solicitarea suspecților", se arată în comunicatul transmis de Poliția Constanța.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării autorilor, aceștia riscând până la 15 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Atragem atenția cetățenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări, până nu se asigură că aspectele expuse sunt reale și să sesizeze imediat Poliția în vederea efectuării de verificări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2899 secunde