Avertisment dur privind legea salarizării: "Dacă se va aplica, probabil după o jumătate de an salariile vor fi tăiate la loc"

878
Avertisment dur privind legea salarizării:

Articole recomandate

Aplicarea legii salarizării unice va duce la situația în care, probabil, după o jumătate de an inflația și rata de îndatorare a statului vor crește atât de mult, încât autoritățile vor fi nevoite să taie la loc majorările salariale, a declarat, azi, Florin Jianu, reprezentant al Consiliului Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii (CNIPMM) și fost ministru pentru Mediul de Afaceri.



"Dacă se insistă pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsă de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicată o jumătate de an, după care nu vor mai exista bani, inflația va crește, rata de îndatorare a statului va crește și probabil foarte scurt timp vom reveni la situația inițială, lucru care însă nu va fi simplu, pentru că practic se vor tăia salariile", a spus Jianu, în cadrul unei conferințe de presă.

El a amintit că, în 2014, Curtea Constituțională a decis că tăierile de salarii din timpul Guvernului Boc nu au fost constituționale, iar statul a trebuit să dea banii înapoi.

"Ridicăm încă o dată acest semnal de alarmă, pentru că este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale. Și, încă o dată, să introducem întotdeauna sursa banilor", a adăugat Jianu.

Potrivit acestuia, legea a fost votată de Senat cu 54 de modificări admise, însă fără a exista o evidență a impactului și fără a se arăta de unde vor veni acești bani, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.43 secunde