Avertisment de la ANPC! Atenție la ce cumpărați!

242
Avertisment de la ANPC! Atenție la ce cumpărați! - peste44940200-1553340475.jpg

Articole recomandate

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără pește cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiție, să nu cumpere din locuri neautorizate, enumerând și câteva elemente care trebuie luate în calcul pentru ca produsul să fie proaspăt. El prezintă și exemple din anii precedenți, când controalele făcute au relevat cazuri în care peștele proaspăt era amestecat cu cel alterat sau hering provenit din Norvegia era vândut ca scrumbrie de Dunăre.

"Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri și a Floriilor. Având în vedere consumul tradițional de pește cu ocazia acestor sărbători, vă sfătuiesc să nu cumpărați pește și produse din pește din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să va afecteze sănătatea", afirmă Paul Anghel, director general al ANPC.

El enumeră câteva elemente care trebuie luate în calcul pentru ca peștele și produsele din peste să nu prezinte un pericol pentru sănătate, printre care aspectul exterior al produsului, dar și locul în care acesta este pus în vânzare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9729 secunde