Avertisment! Cele mai multe incendii cauzate de scurtcircuit izbucnesc în dormitor!

228
Avertisment! Cele mai multe incendii cauzate de scurtcircuit izbucnesc în dormitor! - incendiuelectric-1613068234.jpg

Articole de la același autor

Incendiile provocate de instalațiile electrice au o pondere mai ridicată în totalul incendiilor cu pierderi materiale importante și, din păcate, în unele cazuri, și cu pierderi de vieți omenești. De aceea, la cercetarea cauzelor incendiilor, când sursa de aprindere este de natură electrică trebuie să se analizeze împrejurările producerii acestora, să se conserve cu promptitudine și în bune condiții amprenta incendiului, orice urmă găsită, pentru stabilirea cauzei reale. „La locuințele particulare, cele mai afectate de incendii au fost podurile și dormitoarele. Majoritatea incendiilor având sursă de aprindere de natură electrică s-au produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor”, au atras atenția reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea.

Drept urmare, pompierii atrag atenția asupra măsurilor care trebuie luate pentru a preveni incendiile izbucnite din cauze electrice. „Atunci când vă mutați într-un imobil este foarte important să verificați cu atenție instalația electrică. Ideal ar fi să evaluați acest aspect înainte de a face achiziția. O instalație veche poartă riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă. Reparațiile pot fi extrem de costisitoare, mai ales dacă va fi nevoie să înlocuiți o parte din sistemul electric ascuns, din pereți”, au subliniat pompierii.

O importanță sporită trebuie acordată și prizelor, care nu trebuie să se miște sau să fie suprasolicitate. „În cazul în care observați că priza se mișcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereți ajutorul unui specialist pentru schimbare prizei/întrerupătorului și pentru izolarea zonei respective. Un scurtcircuit poate duce la un incendiu. Pentru a preveni aceste defecțiuni, va trebui să acordați atenție modului în care introduceți sau extrageți cablurile din priză. Cele mai multe incendii se produc din cauza suprasolicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare – frigider, mașină de spălat. Alocați, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu”, au mai arătat pompierii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1936 secunde