Avertisment al polițiștilor pentru șoferi: Nu opriți nejustificat pe banda de urgență a autostrăzilor

163
Avertisment al polițiștilor pentru șoferi: Nu opriți nejustificat pe banda de urgență a autostrăzilor - rutiera-1562502308.jpg
Polițiștii îi avertizează pe șoferii care circulă pe autostrăzi să nu mai oprească nejustificat pe banda de urgență deoarece există riscul accidentelor și le recomandă ca, în cazul unei defecțiuni tehnice, să se asigure că și-au luat toate măsurile de semnalizare a situației. 


Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, polițiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic mulți șoferi opresc nejustificat pe banda de urgență, creând situații periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care mașinile oprite pe banda de urgență au fost lovite de altele. Șoferii care au provocat aceste accidente fie au fost neatenți sau obosiți, fie nu au observat autovehiculele oprite. 


Pe banda de urgență pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care merg la intervenții sau în misiuni cu caracter de urgență. 


Polițiștii le recomandă șoferilor ca în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari. 


Ei amintesc că oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6267 secunde