Polițiștii își strigă nemulțumirile:

"Avem șefi plătiți cu zeci de mii de lei care nu fac nimic. Iar polițiștii care își sacrifică viața sunt cel mai prost plătiți"

66053
10
Prima rundă de proteste a polițiștilor este programată astăzi, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, dar și la Ministerul Muncii. Aproximativ 100 de polițiști constănțeni fac deplasarea la București, pentru a-și striga în stradă nemulțumirile legate de inechitățile salariale. Sindicatele spun că protestele au ca obiectiv principal tragerea unui semnal de alarmă cu privire la sistemul polițienesc din România, aflat în colaps.


Polițiștii cer ca Ministerul Afacerilor Interne să respecte aplicarea HG1/2017, însă atrag atenția și asupra altor probleme precum lipsa acută de personal, logistică, legi clare, aplicabile în activitatea profesională. Din Constanța au plecat spre Capitală polițiști din Sindicatul Național al Agenților de Poliție și din partea Sindicatului Europol Constanța.


"Nemulțumirea în rândul polițiștilor a atins cote alarmante. Nemulțumirea este generată de inechitățile din sistem, pentru că nu suntem plătiți corect. Avem șefi care nu efectuează nicio sarcină. Sunt polițiști cu legitimație, care exercită atribuții de conducere, dar care nu execută nicio sarcină specifică muncii de poliție și sunt plătiți cu zeci de mii de lei. Ei sunt marii manageri și șefi, care nu aduc niciun plus acestei instituții. Asta, în timp ce polițiștii care își bat capul și își sacrifică sănătatea și viața, sunt cei mai prost plătiți", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 


Diferențele mari de salarii între categoriile sociale îi nemulțumesc pe sindicaliști, care scot în evidență faptul că polițiștii locali, asistenții de pe ambulanțe și chiar șoferii au ajuns să aibă salariii mult mai bune. Polițiștii reprezintă ultima categorie socio-profesională care nu a beneficiat de nicio creștere salarială care să ducă la eliminarea inechităților și discriminărilor din MAI. 


"Un angajat al localilor a ajuns să câștige 3.700 de lei lunar, o asistentă de pe ambulanță 4.700 lei lunar, un șofer de ambulanță 5.500 lei lunar, iar un șofer de la Consiliul Județean 3.900 lei lunar. Nu judec pe nimeni aici și nu mi-am propus să arat cu degetul spre cineva. Cerem doar să fim respectați, noi și munca pe care o depunem. Este ciudat ca atunci când un polițist încalcă legea este pus la zid și stigmatizat de către stat și întreaga societate, dar atunci când chiar statul încalcă legea, nimeni nu ia măsuri", a precizat agent șef adjunct Dan Georgescu, membru al Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța. 


Mii de polițiști sunt așteptați de către Sindicatul Național al Agenților de Poliție la miting. Polițiștii se vor reîntoarce la proteste în data de 26 martie, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual obținând aprobarea pentru pichetări și miting, la sfârșitul săptămânii viitoare. 


Comentează știrea

iulian
15 martie 2017
sefiii !

Toti Sefii din politie si-au tras salariu pentru lucrari de exceptie in ultimele 6 luni adica 50la suta din salariu plus ,asfel incat sa le creasca pensia la max, acest spor nu s-a acordat decat ofiterilor ,foarte putin sau deloc agentilor.Sa verificati va rog la politia de frontiera aeroport constanta este un ofiter (DAMIAN IULIAN ) care dupa 30 de ani de activitate nu a fost in stare sa-si ia gradul de comisar sef. Dar ca sa iasa la pensie cu o pensie mare comanda punctului a hotarat sa il premieze cu salariu pentru lucrari de exceptie adica in afara de salariu 6 luni a primit 50 la suta in plus .Adevarata excelenta este singurul ofiter care nu a fost in stare sa-si ia gradul, cam asta se intampla in politia romana.

Gheorghe
16 martie 2017
Sunt liberi

Daca nu le convine sunt liberi sa plece din politie.

mihai
16 martie 2017
mihai

acel politist care isi sacrifica viat e nebun pentru banii care da ministerul e o rusine pentru politia romana

Eu
16 martie 2017
...

Un șofer de ambulanță 5.500 lei lunar ? Nu pot sa cred ...

Constantean
16 martie 2017
hhaha

"Un angajat al localilor a ajuns să câștige 3.700 de lei lunar....." ai spus bine 1 nu toti si ala e sef "Avem șefi plătiți cu zeci de mii de lei care nu fac nimic"

Constantean
16 martie 2017
Bravo

politistului care face asta pe un salariu mizerabil.Este de apreciat omul ala care ia mai putin decat un asistat social din HC -care nu face nici o munca pentru beneficile primite

Răspuns la: mihai
Adăugat de : mihai, 16 martie 2017
acel politist care isi sacrifica viat e nebun pentru banii care da ministerul e o rusine pentru politia romana
psd este varza
16 martie 2017
psd uraste oamenii

Pentru asa decalaje la salarii trebuie iesit in strada. Javrele incompetente inca nu au finalizat legea salarizarii. Sunt tampiti? Afara atunci din Parlament !!??

Ion
17 martie 2017
Pentru Gheorghe

D-le Gheorghe ești penibil! Daca asta ai concluzionat după ce ai citit articolul, nu rămâne decât să-mi pun un mare semn de întrebare despre opinia dumneavoastră politică și pe cine ați votat. Oamenii ăștia nu au ieșit în stradă pentru că nu le convine meseria pe care o practică, au ieșit pentru ca încă o dată mai marii aleși încalcă legea fără reținere, lege pe care chiar dânșii au promulgat-o. Au ieșit în stradă pentru ca se fac discriminări intre categoriile de bugetari. Sa nu uităm că atunci când am ieșit la proteste lunile trecute am fost protejați de jandarmi și politie, cei care se pare ca primesc salarii de muncitori necalificați si nu de casierita de ghișeu care-ți vorbește sictirita atunci când te duci acolo.

Traian
17 martie 2017
Pt Gheorghe

Te tradeaza scrisul si inteligenta...esti chiar "gheorghe".... suferinta usoara...

politistul
24 martie 2017
nedumerire

Nu inteleg care este menirea acestor poltisti. De multe ori coruptia incepe de la ei. Oricum , trebuie o diferenta de remuneratie intre un ofiter si un subofiter, este vorba de calitatea muncii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4844 secunde