Stirile zilei de Luni, 16 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

Avem drepturi egale! Polițiștii constănțeni, la datorie în școli

Ştire online publicată Joi, 07 Decembrie 2017. Autor: Alina RADU
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, au marcat, prin activități informativ-preventive desfășurate în unități de învățământ din municipiul Constanța, „Ziua mondială a Drepturilor Omului”, care este sărbătorită la nivel internațional.

În acest sens, elevii au fost informați de polițiști despre faptul că la data de 10 decembrie 1948, la Paris, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului, care stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile, precum și cu libertăți fundamentale.

Activitățile fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prioritate națională și locală.

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de polițiștii de proximitate din cadrul aceleiași secții de poliție, au desfășurat activități informativ-preventive conform programelor, proiectelor și campaniilor de prevenire a criminalității implementate, atât la nivel național, cât și local.

Astfel, au fost derulate activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei, în special a tâlhăriilor, în cadrul campaniei „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”

Polițiștii au distribuit materiale informative cu sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor, acordând atenție deosebită persoanelor de vârsta a treia, care pot deveni ușor victime ale infracțiunilor de tâlhărie.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6649 secunde