Avalanșa din Retezat. Dosar penal pentru ucidere din culpă

1301
Avalanșa din Retezat. Dosar penal pentru ucidere din culpă - avalansa-1492931243.jpg

Articole recomandate

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții copiilor campioni la alpinism, uciși sâmbătă de o avalanșă în Retezat. Deocamdată este un dosar deschis "in rem", adică se cercetează fapta și se caută eventuali vinovați.


Polițiștii anchetează evenimentul alături de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg, a precizat la Digi24 Laura Bratu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. Polițiștii îi însoțesc și pe salvamontiștii care au plecat să coboare trupurile persoanelor decedate. Ancheta a fost demarată în cursul serii de sâmbătă, a mai spus Laura Bratu.


Duminică dimineață, echipele de la Salvamont Hunedoara au plecat pe munte să recupereze trupurile neînsuflețite ale celor doi copii. 


Tinerii nu erau singuri pe creste - se aflau cu ei cinci adulți, trei dintre ei fiind răniți de avalanșă.


Meteorologii anunțaseră încă de vineri că în Masivul Retezat e risc maxim de avalanșă. A nins mult, iar vântul a bătut cu aproape 100 de kilometri pe oră.


Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, aproape 60 de persoane se aflau în Munții Retezat în momentul în care s-a produs avalanșa. 


"Toți cei 56 de turiști, din Muntii Retezat, coordonați de către echipele de salvatori au ajuns în siguranță la Refugiul Gențiana. Cele cinci persoane rănite în accidentul de avalanșă sunt, în prezent, coborâte de către echipele de salvatori către zona Cârnic, pentru a fi preluate de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Ceilalți 51 de turiști, toți adulți, au luat decizia să rămână peste noapte la Refugiul Gențiana, neavând nevoie de îngrijiri medicale", se arăta în comunicatul transmis sâmbătă seara.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde