Autoturisme incendiate la comandă, în dosarul de camătă și șantaj!

406

Articole de la același autor

Polițiștii au continuat cercetările în cazul grupului infracțional specializat în camătă, șantaj și înșelăciune. Oamenii legii au reținut un bărbat, în vârstă de 29 de ani, acuzat că a incendiat două autoturisme în municipiul Constanța. 


Florin Gheorghe Țârbea, în vârstă de 29 de ani, este cercetat pentru că ar fi incendiat două autoturisme, Mercedes și Volkswagen, în luna iunie 2017. El este recidivist și este cunoscut pentru furturi și acte de violență. În noaptea de 24 spre 25 iunie, bărbatul a incendiat un autoturism Mercedes S 400, parcat pe strada Dragoslavelor, gestul fiind considerat o poliță plătită în urma unor răfuieli. La fel s-a întâmplat și în cazul incendierii unui autoturism Volkswagen. 


Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Individul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța.


La sfârșitul săptămânii trecute, șase bărbați au fost arestați ca urmare a unor percheziții în Piața Chiliei, din municipiul Constanța. Aceștia sunt acuzați că dădeau bani cu camătă, dar și că măsluiau jocuri de noroc. 


Giuniet Suliman, Elvis Iașar, Bechir Iașar, Ion Iancu, Adrian Marcu și Nicolae Cosmin Luca au intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, într-un dosar ce vizează constituirea unui grup infracțional organizat specializat în camătă, șantaj, înșelăciune, influențarea declarațiilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. 


"Persoanele cercetate dădeau bani cu camătă la diverse persoane și cereau un comision de 10% - 20% din sumă pe lună. Jocurile de noroc erau măsluite, cu zaruri aranjate. Foloseau o masă specială, iar cu ajutorul unei telecomenzi, zarurile cădeau doar în favoarea unor jucători, asigurându-le câștigul", ne-au precizat surse din cadrul anchetei DNA. 


Acesta ar fi fost și motivul pentru care una dintre victime a luat decizia de a aduce în atenția autorităților aceste ilegalități. 


Astfel, o persoană a sesizat DNA-ul după ce a fost prejudiciată cu suma de 200.000 de euro. Anchetatorii susțin că Bechir Iașar a beneficiat de ajutorul inculpaților Ion Iancu, Adrian Marcu și Nicolae Cosmin Luca, pentru a induce în eroare o persoană cu ocazia organizării unor jocuri de noroc. Dosarul instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție este cu mult mai stufos de atât.


"În perioada anilor 2014 - 2017, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și alte persoane, în scopul comiterii unor infracțiuni de șantaj, înșelăciune și camătă. Concret, inculpații au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 euro, 7.000 euro și 2.000 lei. Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale, cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale", se arată în ordonanța procurorilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4599 secunde