"AUTOSTRADA" care va străbate municipiul Constanța. CUM VA ARĂTA bulevardul I.C. BRĂTIANU

5131
5

Articole de la același autor

Schimbări majore la Constanța. Reprezentanții Confort Urban spun că în scurt timp, municipiul va suferi unele schimbări în ceea ce privește traficul rutier. Cele mai multe vizează b-dul I.C. Brătianu. 

Artere lărgite, borduri noi și moderne și semnalizări de ultimul răcnet - așa sună planurile celor de la Confort Urban până la începerea sezonului estival. Municipiul Constanța va avea, până pe 1 iunie o mare porțiune din bulevardul I.C. Brătianu complet restaurată. În prezent, din cauza lucrărilor care se efectuează pe bulevardul I.C. Brătianu, în zona podului de butelii, traficul rutier este îngreunat, iar șoferii spun că sunt nevoiți să stea chiar și de trei-patru ori la semafor până reușesc să pătrundă în intersecție. Cu toate acestea, reprezentanții Confort Urban spun că aceste lucrări sunt efectuate de cei care construiesc Cora, iar traficul rutier nu este îngreunat deloc din această cauză, ci zona este de așa natură. Însă toate aceste lucruri se vor schimba imediat după ce se construiește un nou sens giratoriu, semaforizat.

"Toate lucrările în acea zonă sunt efectuate de Cora. Aglomerație există de mult, însă este ceva normal. Circulația se va îmbunătăți, într-adevăr, după ce se va construi sensul giratoriu, însă și acesta va fi tot semaforizat. În intersecțiile foarte aglomerate sunt necesare giratorii semaforizate. Noi sperăm să realizăm acest lucru și să-l realizăm cât mai curând, pentru că în momentul în care construcția va fi gata, nu vei putea ieși niciodată de acolo fără a avea un sens giratoriu semaforizat. Atunci chiar s-ar crea un haos, iar cine va vrea să iasă de acolo nu va putea, pentru că în acea zonă traficul este continuu", afirmă ing. Mugur Voinescu, șeful Departamentului Producție din cadrul Confort Urban.

Circulație îngreunată

Reprezentanții Confort Urban spun că bulevardul I.C. Brătianu va suferi mari schimbări, programate a fi terminate până pe 1 iunie, la deschiderea sezonului estival. "Noi executăm lucrări de reparații pe bulevardul I.C. Brătianu, de la intersecția cu podul de butelii până la ieșire din municipiu. Lucrările au început deja, s-au scos bordurile, se presează. Într-adevăr, aproximativ două luni de zile se va circula puțin mai greu, dar s-a așteptat atât pentru efectuarea reparațiilor tocmai pentru ca persoanele care se deplasează să poată opta pentru variantă. Pe timpul reparațiilor va fi cel puțin o bandă ocupată. Asta este, orice lucrare de investiție se face cu puțin sacrificiu. Însă șoferii învață, iar dacă văd că pe acolo este aglomerat, măcar au variante de ocolire.", spune Mugur Voinescu.

Fără TIR-uri pe bulevardul I.C. Brătianu!

Confort Urban spune că după finalizarea lucrărilor, nici un TIR nu va mai circula pe bulevardul I.C. Brătianu decât până la podul IPMC. Apoi, șoferii autotrenurilor vor fi obligați să ocolească pe bulevardul Aurel Vlaicu.

"La sfârșitul lucrării, pe acel segment de drum nu va mai intra nici un TIR, decât cele care au interese în zona industrială sau pe bulevardul Aurel Vlaicu, unde sunt destule unități. Astfel, acestea vor intra în oraș până la podul IPMC, după care vor face stânga și vor intra pe bulevardul Aurel Vlaicu, însă mai departe nu va mai pătrunde nici un TIR. Noi sperăm ca până la 1 iunie, când se deschide sezonul, să reușim să terminăm lucrarea, pentru ca bulevardul I.C. Brătianu să fie un drum spre stațiunea Mamaia, ca un fel de prelungire a autostrăzii. Va fi semnalizată foarte frumos, dirijată. Vom lărgi și strada Pasajului cu încă o bandă în plus, stânga - dreapta. O să vă placă cum va ieși", mărturisește șeful Departamentului Producție.

Comentează știrea

MIRUNA
2 aprilie 2013
alo,garda de mediu,ce faceti ?? e o putoare cu miros chimic in toata zona de sud a orasului

la fel cum a fost si acum 3-4 ani si acum 2 ani,practic in fiecare an niste firme din port sau oil terminal sau naiba stie cine , cineva emana niste mirosuri ,e putin spus de benzina,de mirosuri de substantze chimice grele care imput toata zona orasului de la sud de gara cfr pana in kilometrul 4-5- ..ce faceti acolo, voi doar sa dormiti in birouri stiti?de ce nu controlati firmele ,de ce nu dati amenzi?

IO DIXIT
2 aprilie 2013
USURAT

bine ca se schimba bordurile, ca eram tare ingrijorat din cauza asta. oare unde am mai auzit de chestia asta care ne ia bani din buzunar?

admirator
2 aprilie 2013
aha!

iar se dau banii constantenilor (pe urma se spune ca nu sunt bani pentru RADET/CET si se dau taxe retroactive?!!!) pentru distrugerea trotuarelor, semafoare prost reglate si giratorii neexecutate. (Ca veni vorba: stopurile de pe A.Vlaicu colt cu Cumpenii au fost sincronizate -dupa 7 ani!- dar au lasat pentru pietoni 19-20 secunde sa traverseze 10 benzi de circulatie?!!!)... buna primarie mai avem.. si vor sa ia si portul?!!!

Marian
2 aprilie 2013
Da,da mai din ele de minciuni

Tir-urile cu marfa pentru Cora pe unde vor veni? Prin aer?

ovidiu
2 aprilie 2013
Podul de butelii prelungit

In afara de sens giratoriu ar trebui construit si un pod peste I C Bratianu-traficul in interctia de la pod butelii va deveni infernal . Un pod peste bd Aurel Vlaicu ar fi necesar si al intersectia cu bd Tomis , nici semafoarele nici sensurile giratorii nu vor rezolva traficul mare din aceste intersectii

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : Conducea un Jeep furat din Italia
Pagina a fost generata in 1.6532 secunde